Journalistikk og mediefag

Innsyn i praksis

Tarjei Leer-Salvesen

Kontroll over informasjon gir makt. Innsyn bidrar til at innbyggerne får mer oversikt og kontroll i eget liv. For en redaksjon handler innsynsarbeid om å ta makt og initiativ tilbake til redaksjonen. Vi får bedre oversikt, og kan lage bedre saker.

Dette er håndboka for alle som vil lære seg hvordan de får tilgang til informasjon de har behov for. Forfatteren tar deg med i jakten på varslingssaker i kommunen, elleville krimavsløringer og et rådhus som ble dumpet i skogen. En gjennomgang av lover og regler kombinert med tallrike praktiske eksempler gir leseren opplæring i bruk av ulike innsynsverktøy.

Innsyn i praksis av Tarjei Leer-Salvesen (Heftet)
Heftet

Bak skjermen

Terje Rasmussen

I denne boka gir Terje Rasmussen deg en innføring i web, sosiale medier og de digitale plattformene som styrer mer og mer av våre liv. Det har skjedd dramatiske endringer med Internett og web de siste ti årene, og denne boka går gjennom tekniske, sosiale og kulturelle sider ved utviklingen, særlig etter at digitale plattformer som Facebook og Google ble dominerende. Den presenterer de viktigste teknologiske og samfunnsmessige utviklingstrekkene, og aktørene og maktfaktorene som står bak.

Bak skjermen av Terje Rasmussen (Heftet)
Heftet

Skrive for oss?

Forfatterinformasjon

Nysgjerrig på Open Access?

Vitenskapelig forskningspublisering