Kommer i august!

Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere

Annechen Bahr Bugge

Hvorfor spiser vi som vi gjør i Norge? Med denne matkulturelle fortellingen, hvor første del er basert på legen Fredrik Grøns prisbelønte arbeid om det norske kostholdet fra 1500-tallet og frem til midten av 1900-tallet, ønsker forfatteren å gi leseren et innblikk i det norske kjøkkenets tilblivelse og utvikling og dermed også gi oss en dypere forståelse av hvor vi har fått impulsene fra, hvilke perioder som har vært viktige i endringen av kostholdet vårt, og hvordan vi spiser i dag.

Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere av Annechen Bahr Bugge (Fleksibind)
Fleksibind

Nyhet!

Å minnes de døde

Tarald Rasmussen (red.), Kristin Bliksrud Aavitsland, Arne Bugge Amundsen og Eivor Andersen Oftestad

Den lutherske reformasjonen på 1500-tallet bidro til viktige endringer i måten å forholde seg til døden og de døde på. Forestillingen om skjærsilden ble avvist, og dermed også troen på at det var mulig å hjelpe de døde som befant seg der gjennom forbønn og sjelemesser.

Desto viktigere ble det å dø med en sann tro. Det var også om å gjøre å holde minnet om de døde ved like. Blant de viktigste kildene til å belyse den lutherske minnekulturen de første generasjonene etter reformasjonen er likprekener og epitafier (minnetavler over de døde). Dette kildematerialet er tidligere lite undersøkt i norsk sammenheng.

Å minnes de døde av Kristin Bliksrud Aavitsland, Arne Bugge Amundsen, Eivor Andersen Oftestad og Tarald Rasmussen (Fleksibind)
Fleksibind

Faglig påfyll fra Cappelen Damm Undervisning

Fagsnakk | Blogg

Nysgjerrig på Open Access?

Vitenskapelig forskningspublisering

Alltid oppdatert!

Kataloger fra Cappelen Damm Akademisk