Meny

Handlekurv

Vi satser på åpen publisering!

Marte Ericsson Ryste ansatt som ny leder for NOASP

Marte Ericsson Ryste er ansatt som leder for NOASP. Foto: Erik Dyrhaug
Marte Ericsson Ryste er ansatt som leder for NOASP. Foto: Erik Dyrhaug

Cappelen Damm Akademisk har ansatt Marte Ericsson Ryste som redaksjonssjef for Nordic Open Access Scholarly Publishing (NOASP). Hun er 41 år, og kommer fra stillingen som redaksjonssjef og redaktør i Store Norske Leksikon (SNL).

Åpen publisering av forskning er et område i vekst i Cappelen Damm Akademisk. Marte skal lede arbeidet med å utvikle dette videre og sikre gode forlagstjenester til norske og nordiske forskningsmiljøer.

Marte har tidligere arbeidet med forskningsformidling i Forskningsrådet, og har erfaring som tidsskriftredaktør. Marte er utdannet bibliotekar, og har MA i informasjonsvitenskap. Hun skrev temaoppgave om åpen publisering av vitenskapelige tidsskrift i lys av det norske tidsskriftsmarkedet, og masteroppgave om forskningsinformasjonssystemet Cristin.

Vi ønsker Marte hjertelig velkommen!

Kontakt NOASP-redaksjonen

Har dere planer om å starte et nytt Open Access-tidsskrift, flytte et eksisterende abonnementsbasert tidsskrift eller ønsker dere åpen publisering av bøker eller skriftserier? Ta kontakt med oss for mer informasjon om hva Nordic Open Access Scholarly Publishing er og hva vi kan tilby.

Nysgjerrig på Open Access?

Vitenskapelig forskningspublisering på NOASP

Cappelen Damm Akademisk tilbyr åpen publisering av vitenskapelige bøker og tidsskrifter, fritt og gratis tilgjengelig for alle lesere, på plattformen Nordic Open Access Scholarly Publishing (NOASP).

Vi ønsker å være til stede i det akademiske landskapet og tilby redaksjonelle tjenester, praktisk støtte og gode publiseringskanaler med Gull Open Access.

NOASP er en brukervennlig plattform som gir god presentasjon og lesbarhet, god navigasjon, optimal søkbarhet og god spredning av forskningslitteraturen.

Cappelen Damm Akademisk/NOASP er medlem av Directory of Open Access Journals (DOAJ), Directory of Open Access Books (DOAB) og OASPA (Open Access Scholarly Publishers Association).