Zygmunt Bauman (Heftet)

Aggresjon på avveier

Serie: Klassikerserien 

Forfatter:

Øystein Nilsen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Klassikerserien
ISBN: 9788202681234
Kategori: Statsvitenskap , Sosiologi , Organisasjon og ledelse og Samfunnsfag
Fag: Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Zygmunt Bauman

Zygmunt Bauman er av de mest kjente og toneangivende moderne sosiologer. Han er kjent for sine teorier og sin tenkning om det moderne samfunnet, moderniteten, og dens senere fase, postmoderniteten eller den flytende moderniteten. Han er også en viktig og dyptgående kritiker av den økonomiske globaliseringen og den nåværende formen for kapitalistisk markedsøkonomi, og dens nedbrytende konsekvenser for samfunn, kultur og sosiale fellesskap.

I boka tas det utgangspunkt i et påtrengende fenomen i dag, aggresjon på avveier, forstått som en form for mer retningsløs og flytende aggresjon med mange irrasjonelle innslag, illustrert gjennom ungdom og utagerende aggresjon, netthets, og høyrepopulisme og høyreekstremisme og aggresjon. Slike fenomener fortolkes ut fra Baumans sosiologi og det inngår også psykoanalytiske fortolkninger, som et supplement og korrektiv til fortolkninger ut fra Bauman.

Til toppen

Andre aktuelle titler

 • Richard Sennett

  Arbeid og den nye kapitalismen

  Klassikerserien / Erik Henningsen og Anders Underthun

  Heftet
 • Émile Durkheim

  Solidaritet og det moderne arbeidsliv

  Klassikerserien / Pål Veiden

  Heftet
Forfatter(e)

Øystein Nilsen er dr. polit. i sosiologi og arbeider i LOs samfunnspolitiske avdeling, hovedsakelig med velferdsstatlige emner og sosialpolitikk. Hans sentrale interessefelt i sosiologien er teoretisk sosiologi, psykoanalytisk sosiologi, klassikerne, modernitetsteori og velferdsstatens sosiologi. Nilsen ga i 2005 ut boka Moralsosiologi. En introduksjon til Zygmunt Bauman, på Abstrakt forlag.

Bøker i serien