VR og AR – en norsk introduksjon til virtual og augmented reality (Ebok)

Forfatter:

Eirik Helland Urke

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 156
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 4.13 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202729882
Kategori: Journalistikk og mediefag , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Journalistikk og Matematikk, realfag og teknologi
Fag: Journalistikk, Matematikk, realfag og teknologi, Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen VR og AR – en norsk introduksjon til virtual og augmented reality

Denne boken viser på en oversiktlig måte hvordan virtual reality (VR), augmented reality (AR) og andre omsluttende teknologier er i ferd med å skape spektakulære muligheter innenfor utdanning, industri, helse og media.

Med et spesielt blikk på norske miljøer og løsninger tar boken for seg de såkalte XR-teknologienes oppturer, nedturer og enorme potensial. Hvordan kan vi dra nytte av disse teknologiene i dag, og hvilke muligheter ligger foran oss de neste årene?

Boken egner seg for studenter, yrkesutøvere og entusiaster som ønsker en enkel og forståelig introduksjon til disse temaene. Den er et godt utgangspunkt for både praktisk anvendelse og videre fordypning innenfor VR og AR.

E-boken tilsvarer 1. trykte utgave 2018.

Til toppen

Forfatter(e)

Eirik Helland Urke har jobbet med digitale medier i snart 20 år, som journalist, redaktør og fotograf. I dag er han ansvarlig for all multimedia i Teknisk Ukeblad, inkludert VR og AR. VR-journalistikken i Teknisk Ukeblad har fått innovasjonsstøtte fra Google to ganger og vunnet Fagpresseprisen.