Vilje til frihet (Heftet)

En manns fortelling om barndom og overgrep

Forfatter:

Terje Mesel og Viktor B.

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 241
Forlag: Portal forlag
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788283141115
Kategori: Psykologi og psykiatri , Helse- og sosialfag og Filosofi
Fag: Filosofi, Psykologi og psykiatri
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Vilje til frihet

Seksuelle overgrep mot barn er grove kriminelle handlinger som kan gi omfattende skader. Historisk sett har samfunnet likevel ikke evnet å sette dette tilstrekkelig på dagsordenen. Spesielt har seksuelle overgrep mot gutter blitt oversett, og mange gutter og menn har opplevd det som svært vanskelig å stå fram med sin fortelling. Vi har også for liten kunnskap om de spesifikke utfordringene overgrepsutsatte gutter møter gjennom oppveksten og som voksne.

Denne boken vil bidra med slik kunnskap. Den er en vitenskapelig refleksjon over livsfortellingen til Viktor B., som er en av bokens to forfattere. Han er nå i førtiårene, men ble som gutt utsatt for grove seksuelle overgrep av en nabo. Det er ikke bare en fortelling om skade, skam, tap og sorg. Det er også en fortelling om en ukuelig vilje til å bli fri fra egen fortid.

Til toppen

Andre aktuelle titler

 • Moralske borgere

  Refleksjoner over etikk og samfunn

  Paul Leer-Salvesen og Terje Mesel (red.)

  Heftet
 • Makt og avmakt

  Etiske perspektiver på feltet psykisk helse

  Terje Mesel og Paul Leer-Salvesen (red.)

  Heftet
Presse Vilje til frihet

En bok alle erfaringskonsulenter bør lese 07.05.2018

«Vilje til frihet er en bok som bør finne veien til pensumlistene i en rekke fag. Selv om det er det forfatterne kaller «kompleks seksuell vold» som er bokas hovedtema, har denne boka så store kvaliteter når det gjelder å knytte fag og erfaring sammen, og som metodeinspirasjon for så vel forskere som behandlere / tjenesteytere og erfaringsformidlere / erfaringskonsulenter, at den også av denne grunn fortjener stor utbredelse og lang levetid.»

Odd Volden, EK-BLOGGENLes hele anmeldelsen

Til toppen

Intervju

«Viktor» ble utsatt for seksuelle overgrep fra han fem til han  var tolv år gammel.  I nesten 40 år har han kjempet med traumene overgrepene skapte  i ham. Professor  i etikk  og ansatt på Abup, Terje Mesel. Han har skrevet boka Vilje til frihet sammen med «Viktor» for å sette søkelys på hvilke konsekvenser seksuelle overgrep mot guttebarn kan ha for deres videre liv. (...) I denne stua har «Viktor» sittet flere ganger før,  i samtale etter samtale med Mesel. De to har vært gjennom alle traumene fra barndommen, vekket opp vonde minner, diskutert, resonnert og felt mange tårer sammen. Resultatet har blitt den vitenskapelig reflekterte livsfortellingen til «Viktor», en mann som har kjempet seg tilbake til livet etter å ha vært utsatt for seksuelle overgrep.

Kjartan Bjelland, Færdrelandsvennen 27.01.18

Til toppen

Forfatter(e)

Terje Mesel er professor i etikk. Han jobber som professor ved Universitetet i Agder og er forsker ved Sørlandet sykehus, ABUP.