Vidas. Spansk I

Vidas 2 (2013) (Heftet)

Spansk I Vg2

Forfatter:

Liv K. Bugge, Ana María Áviles Ruiz og Svein Halvorsen

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 344
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788202403386
Kategori: Spansk 1
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Spansk 1
Nivå: Vg2
Komponent: Alt-i-ett-bok
Om utgivelsen Vidas 2 (2013)
Vidas 2 ble utgitt i ny og revidert utgave våren 2013 som en alt-i-ett-bok.

Revisjonen av boka bygger på tilbakemeldinger etter en større brukerundersøkelse blant spansklærere. Tekstmengden i den nye boka er noe mindre, mens den grammatiske progresjonen er noe raskere. Forfatterne har lagt vekt på å strukturere øvingene etter vanskelighetsgrad slik at det skal være enkelt å tilpasse undervisningen. En stor del av tekst- og øvingsmaterialet er nytt og bedre tilpasset kompetansemålene i læreplanen.

Vidas 2 som digital lærebok
Boka kommer som Unibok fra august 2015. Unibok er den nye generasjonen digitale lærebøker som justerer seg til elevens skjerm og gir god lesbarhet uansett skjermformat.

Vidas 2 kan også kjøpes som brettbok (pdf) fra www.brettboka.no.

KOMPONENTER
Alt-i-ett-bok for Vg2
Unibok (EPUB 3) - kommer til skolestart 2015
Brettbok (pdf)
Elevnettsted - gratis
Lærernettsted - årstrinnslisens

Elevnettsted
På læreverkets nettsted får elevene jobbe selvstendig med grammatikkoppgaver, vokabular, lytteøvelser, grammatikkforklaringer og Glosemesteren, samt at de kan lytte til alle tekstene fra boken. Nettstedet vil fortsette å være gratis for elevene.

Lærernettsted
Nytt for de reviderte utgavene er en eget og lukket lærerressurs til hver av bøkene. Her finner læreren forslag til årsplaner og undervisningsopplegg, planer for hvert av kapitlene, fasiter, videoer, sanger og mye annet.

Lisensen til lærernettstedet kan kjøpes i vår nettbutikk: www.cdu.no, av ansatte som er knyttet til en skole. Se veiledning her for hvordan du skaffer deg lisens. Lærerlisensen til Vidas 1 er en årstrinnslisens for én bruker og gjelder for et skoleår.

Bruker skolen din FEIDE ved innlogging på cdu.no, logger alle brukere direkte inn uten forutgående registrering.

Til toppen

Andre utgaver

Vidas 2 2013. Unibok
Bokmål/Nynorsk Nettsted 2015

Andre aktuelle titler

 • Vidas 1 (2012)

  Spansk I, Vg1

  Liv K. Bugge, Silvia Rovira og Svein Halvorsen

  Heftet
 • Spansk skoleordbok

  Spansk-norsk/norsk-spansk

  Baggethun, Cosmes-Cuesta, Hansen, Sundby, Svenkerud og Vázquez-Larruscain

  Fleksibind
 • Spansk ordbok

  Spansk-norsk/norsk-spansk

  Cosmes-Cuesta, Baggethun, Hansen, Sundby, Svenkerud og Vázquez-Larruscain

  Fleksibind
Forfatter(e)
Liv Kristiane Bugge er siviløkonom, har hovedfag i spansk og har tatt diverse fag innenfor allmenn lingvistikk, latin og norsk som annetspråk. Hun har undervist i videregående skole, ved NHH og ved Universitetet i Bergen. For tiden arbeider hun som seniorkonsulent ved UiB. Bugge er medforfatter av Cappelen Damms spanskverk for videregående skole - Vidas og Vamos.
Svein Halvorsen er lektor med hovedfag i historie, mellomfag i spansk og grunnfag i nordisk. Han har arbeidet i den videregående skolen i Oslo siden 1987 og er i dag tilsatt ved Ulsrud videregående skole. Han har videre arbeidet som konsulent og oversetter for Gyldendal Norsk Forlag, og han er medforfatter av Cappelen Damms lærebøkene i spansk for videregående skole - Vidas og Vamos.
Ana María Avilés Ruiz er utdannet Cand. Philol. med hovedfag i spansk og mellomfag i engelsk. Hun har sin utdannelse fra Universitetet i Oslo og i Málaga, Spania. Avilés Ruiz begynte å undervise ved Ulsrud videregående skole i Oslo i 1999. Hun har jobbet ved UKS (Utenriksdepartementet Kompetanse Senter), og ble tilsatt i sin nåværende stilling som lektor ved Oslo Katedralskole i 2006. Siden 2006 har hun også vært del av forfatterteamet bak Cappelen Damms spanskverk for videregående skole, Vg2 - Vamos 2 og Vidas 2.

Vidas. Spansk I
Vidas ble revidert første gang og tilpasset den nye læreplanen for Spansk I under Kunnskapsløftet i 2006 og 2007. Læreverket er i 2012/2013 revidert for andre gang med alt-i-ett-bøker per årstrinn og nytt format. Variasjon, differensieringsmuligheter og riktig progresjon er fortsatt viktige stikkord.