Vidas. Spansk I

Vidas 1 (2012) (Heftet)

Spansk I, Vg1

Forfatter:

Liv K. Bugge, Silvia Rovira og Svein Halvorsen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202349097
Kategori: Spansk 1
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Spansk 1
Nivå: Vg1
Komponent: Alt-i-ett-bok
Om utgivelsen Vidas 1 (2012)

Boka setter kommunikasjon i sentrum og har lik vekt på Spania og Latin-Amerika. Variasjon, differensieringsmuligheter og riktig progresjon er viktige stikkord for Vidas.

Vidas – variasjon, differensiering og tydelig progresjon
Kommunikasjon står sentralt i Vidas 1, og lærestoffet er godt balansert mellom Spania og Latin-Amerika. Læreverket har en tydelig grammatisk progresjon, og tekst- og øvingsmaterialet er godt tilpasset elevenes nivå. Forfatterne har lagt mye arbeid i å strukturere øvingene etter vanskelighetsgrad og skape god variasjon.

Vidas 1 som digital lærebok
Boka finnes i digitalt format som Unibok. Unibok justerer seg til elevens skjerm og gir god lesbarhet uansett skjermformat, har svært god lesbarhet og gode søke- og studieverktøy. Vidas 1 kan også kjøpes som brettbok (pdf) fra www.brettboka.no.

Omfattende nettressurs
Vidas 1-brukere har svært omfattende nettressurser tilgjengelig: Glosemesteren, hvor elevene tester seg selv i kapitlenes gloser, oppgaver og tekster, innleste tekster, sanger, videoer og lytteoppgaver, repetisjonsoppgaver med fasit og selvevaluering med kompetansemål. Vi håper dette vil stimulere elevene til å lære seg spansk og trives enda bedre med faget.

Lærerens nettressurs er lukket og lisensbelagt. Her er det forslag til prøver med fasit, fasit til øvingsoppgavene, lyttestoff, videoer, forslag til undervisningsopplegg med mer.

KOMPONENTER

 • Alt-i-ett-bok for Vg1
 • Unibok
 • Brettbok (pdf)
 • Elevnettsted - gratis
 • Lærernettsted - årstrinnslisens

Til toppen

Andre utgaver

Vidas 1 (2012)
Nynorsk Heftet 2012
Vidas 1 Unibok (2012)
Bokmål/Nynorsk Nettsted 2015

Andre aktuelle titler

 • Vidas 2 (2013)

  Spansk I Vg2

  Liv K. Bugge, Ana María Áviles Ruiz og Svein Halvorsen

  Heftet
 • Spansk skoleordbok

  Spansk-norsk/norsk-spansk

  Baggethun, Cosmes-Cuesta, Hansen, Sundby, Svenkerud og Vázquez-Larruscain

  Fleksibind
Forfatter(e)

Liv Kristiane Bugge er siviløkonom, har hovedfag i spansk og har tatt diverse fag innenfor allmenn lingvistikk, latin og norsk som annetspråk. Hun har undervist i videregående skole, ved NHH og ved Universitetet i Bergen. For tiden arbeider hun som seniorkonsulent ved UiB. Bugge er medforfatter av Cappelen Damms spanskverk for videregående skole - Vidas og Vamos.

Svein Halvorsen er lektor med hovedfag i historie, mellomfag i spansk og grunnfag i nordisk. Han har arbeidet i den videregående skolen i Oslo siden 1987 og er i dag tilsatt ved Ulsrud videregående skole. Han har videre arbeidet som konsulent og oversetter for Gyldendal Norsk Forlag, og han er medforfatter av Cappelen Damms lærebøkene i spansk for videregående skole - Vidas og Vamos.

Vidas. Spansk I
Variasjon, differensieringsmuligheter og riktig progresjon er viktige stikkord for Vidas. Vidas tilfredsstiller kravene i læreplanen for Spansk I.