Vidas. Spansk I

Vidas 1 (2012) (Heftet)

Spansk I, Vg1

Forfatter:

Liv K. Bugge, Silvia Rovira og Svein Halvorsen

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202349097
Kategori: Spansk 1
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Spansk 1
Nivå: Vg1
Komponent: Alt-i-ett-bok
Om utgivelsen Vidas 1 (2012)
ALT-I-ETT-BOK - NÅ OGSÅ I DIGITAL UTGAVE
Vidas 1 ble revidert i 2012 med utgangspunkt i en større brukerundersøkelse blant spansklærere. Formatet ble endret for å gjøre læreboka mer elevvennlig og gi bedre plass for en mer innbydende presentasjonsmåte med et mer rikholdig billedmateriale.

Bedre tilpasset kompetansemålene
Kommunikasjon står sentralt i Vidas 1, og lærestoffet er godt balansert mellom Spania og Latin-Amerika. Tekstmengden ble justert noe ned i gjennom revisjonen, mens den grammatiske progresjonen ble strammet til. En stor del av tekst- og øvingsmaterialet ble skrevet på nytt for denne utgaven. Forfatterne har lagt mye arbeid i å strukturere øvingene etter vanskelighetsgrad og skape god variasjon.

Vidas 1 som digital lærebok
Boka kommer som Unibok fra august 2015. Unibok er den nye generasjonen digitale lærebøker som justerer seg til elevens skjerm og gir god lesbarhet uansett skjermformat. Vidas 1 kan også kjøpes som brettbok (pdf) fra www.brettboka.no.

Omfattende nettressurs
Vidas 1-brukere har en svært omfattende nettressurser tilgjengelig: Glosemesteren, hvor elevene tester seg selv i kapitlenes gloser, oppgaver og tekster, innleste tekster, sanger, videoer og lytteoppgaver, repetisjonsoppgaver med fasit og selvevaluering med kompetansemål. Vi håper dette vil stimulere elevene til å lære seg spansk og trives enda bedre med faget.

Lærerens nettressurs er lukket og lisensbelagt. Her er det forslag til prøver med fasit, fasit til øvingsoppgavene, lyttestoff, videoer, forslag til undervisningsopplegg med mer.

Lisensen til lærernettstedet kan kjøpes i vår nettbutikk cdu.no, av ansatte som er knyttet til en skole. Se veiledning for hvordan du går fram for å skaffe deg lisens. Lærerlisensen til Vidas 1 er en årstrinnslisens for én bruker og gjelder for et skoleår.
Bruker skolen din FEIDE ved innlogging på cdu.no, logger alle brukere direkte inn uten forutgående registrering.

KOMPONENTER

 • Alt-i-ett-bok for Vg1
 • Unibok (EPUB 3)
 • Brettbok (pdf)
 • Elevnettsted - gratis
 • Lærernettsted - årstrinnslisens

Til toppen

Andre utgaver

Vidas 1 (2012)
Nynorsk Heftet 2012
Vidas 1 2012. Unibok
Bokmål/Nynorsk Nettsted 2015

Andre aktuelle titler

 • Vidas 2 (2013)

  Spansk I Vg2

  Liv K. Bugge, Ana María Áviles Ruiz og Svein Halvorsen

  Heftet
 • Spansk skoleordbok

  Spansk-norsk/norsk-spansk

  Baggethun, Cosmes-Cuesta, Hansen, Sundby, Svenkerud og Vázquez-Larruscain

  Fleksibind
 • Spansk ordbok

  Spansk-norsk/norsk-spansk

  Cosmes-Cuesta, Baggethun, Hansen, Sundby, Svenkerud og Vázquez-Larruscain

  Fleksibind
Forfatter(e)
Liv Kristiane Bugge er siviløkonom, har hovedfag i spansk og har tatt diverse fag innenfor allmenn lingvistikk, latin og norsk som annetspråk. Hun har undervist i videregående skole, ved NHH og ved Universitetet i Bergen. For tiden arbeider hun som seniorkonsulent ved UiB. Bugge er medforfatter av Cappelen Damms spanskverk for videregående skole - Vidas og Vamos.
Svein Halvorsen er lektor med hovedfag i historie, mellomfag i spansk og grunnfag i nordisk. Han har arbeidet i den videregående skolen i Oslo siden 1987 og er i dag tilsatt ved Ulsrud videregående skole. Han har videre arbeidet som konsulent og oversetter for Gyldendal Norsk Forlag, og han er medforfatter av Cappelen Damms lærebøkene i spansk for videregående skole - Vidas og Vamos.
Vidas. Spansk I
Vidas ble revidert første gang og tilpasset den nye læreplanen for Spansk I under Kunnskapsløftet i 2006 og 2007. Læreverket er i 2012/2013 revidert for andre gang med alt-i-ett-bøker per årstrinn og nytt format. Variasjon, differensieringsmuligheter og riktig progresjon er fortsatt viktige stikkord.