Vekst Helse- og oppvekstfag (Fagfornyelsen LK20)

Vekst Yrkesliv Unibok (LK20) (Nettsted)

Digital lærebok Barne- og ungdomsarbeiderfag vg2

Forfatter:

Arsky, Bogstad, Bråthen, Dreyer, Lang-Holmen, Bjærke, Stordalen, Skjelstad Svendsen og Aanderaa

Forfatter: , , , , , , , og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 379
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788202696085
Kategori: Yrkesliv
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Yrkesliv
Varighet: Fram til 31.08.2023
Nivå: Yrkesfag Vg2
Komponent: Digital ressurs
Om utgivelsen Vekst Yrkesliv Unibok (LK20)

Vekst Yrkesliv (2021) for barne- og ungdomsarbeiderfag er den digitale utgaven av læreboka i et brukervennlig format som har verktøy som støtter opp under elevenes leseforståelse. Lisensen er gyldig i to år.

Læreverket Vekst (2021) dekker alle kompetansemålene i LK20 til barne- og ungdomsarbeiderfag i videregående skole. Til læreverket følger det egne digitale ressurser med oppgaver, fordypning og en digital tavlebok til læreren, se vekst.cdu.no.

Med Unibok er læreboka alltid tilgjengelig, og elevene kan lese boka på alle digitale flater – også mobil. Unibok er enkel å bruke og har flere gode verktøy gjør at eleven kan jobbe godt med lærestoffet rett i boka. At elevene kan arbeide godt med teksten samtidig som de leser på digitale flater er viktig for elevenes leseforståelse viser internasjonal forskning.

Søkefunksjonen er god og tilgjengeliggjør fagstoffet for elevene når de skal løse oppgaver. Det er enkelt å lage egne notater ved å markere i fagteksten og legge til egne kommentarer. Deretter kan notatene eksporteres til ønsket format eller printer. Sentrale fagbegreper er markert og har egne oppslag i teksten. En egen tekst-til-tale-funksjon har høy pedagogisk verdi for lesesvake elever. Cappelen Damms bokmål og nynorsk ordbok er integrert i Vekst Yrkesliv (2021) Unibok.

Når du har lisens og tilgang til boka, finner du den i «Mine unibøker» på www.unibok.no og under «Min side» på www.cdu.no. Lisensen gir tilgang til både bokmåls- og nynorskutgaven.

Ønsker du å vite mer om funksjonalitet og pedagogiske verktøy for unibok-formatet, anbefaler vi de korte videoene du finner under Tips og brukerstøtte på Unibok.no.

Til toppen

Forfatter(e)

er utdannet ernæringsfysiolog (cand.scient.) fra Universitetet i Oslo. Hun har utgitt et titall bøker om helse og ernæring og er fast skribent i Hjemmet Helse. I tillegg holder hun fermenteringskurs og kostholdsforedrag rundt om i landet. Gunn Helene underviser også på lærerutdanningen i mat og helse-faget.

er utdannet helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning, NACS. Hun har jobbet som helsesykepleier på videregående skole og hatt fokus på seksualitet i undervisning og individuelle samtaler. I dag jobber hun på Helsestasjon for kjønn og seksualitet i Oslo kommune. Hun er for tiden engasjert i et undervisningsprosjekt som heter "Spør først", der målgruppen er elever fra 6.trinn - vg1. Målet med prosjektet er å hjelpe ungdom til å utvikle en god seksuell helse og forebygge overgrep blant barn og ungdom. Aanderaa har lang erfaring med undervisning for barn, ungdom, studenter og helsesykepleiere om temaet seksualitet og grenser.

er utdannet faglærer i ernæring-, helse- og miljøfag. Hun har også en master i yrkespedagogikk. Bogstad har mange års erfaring som lærer og skoleleder i videregående skole. I dag jobber hun som lektor på Jessheim videregående skole.

har bakgrunn som tannhelsesekretær og helsesekretær, og er utdannet yrkesfaglærer i helse- og sosialfag. Hun har videreutdanning i veiledning og coaching og arbeids- og organisasjonspsykologi. Bråthen har mange års erfaring som lærer i videregående skole og fagskole. I dag arbeider hun som adjunkt med tilleggsutdanning ved Jessheim videregående skole.

har tverrfaglig samfunnsvitenskapelig bakgrunn og har jobbet med temaet barn og digitale medier siden 2004. Hun har blant annet vært prosjektleder for utredninger og utarbeiding av informasjonsmateriell til skole og foreldre for Redd Barna, Medietilsynet, Forbrukerrådet og Europakommisjonen. Nå jobber hun som prosjektleder for TRALL-prosjektet ved OsloMet.

er utdannet barnehagelærer, med videreutdanning i flerkulturell pedagogikk og master i barnehagepedagogikk. Hun har undervist på teorikurs for praksiskandidater i barne- og ungdomsarbeiderfaget. For tiden er hun lektor i helse- og oppvekstfag i videregående skole.

Jørn Stordalen er utdannet sykepleier og er kandidat i sykepleievitenskap. Han har tidligere vært ansatt som førstelektor ved Universitetet i Agder. Nå jobber han som web- og forlagsredaktør ved Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse.

Stordalen har blant annet utgitt Smittevern og hygiene (5. utg., 2015) og Praktiske sykepleieferdigheter (2. utg., 2010) på Fagbokforlaget. Han er også medforfatter på Cappelen Damms Fag, etikk og kommunikasjon (3. utg., 2019).

er ansatt som lektor/faglærer ved Elverum videregående skole og har undervisningskompetanse innenfor alle trinn på helse- og oppvekstfag. Hun har undervisningserfaring fra både barnehage, barneskole og ungdomsskole. Svendsen har vært organisasjonskonsulent og har erfaring fra læreplanarbeid for fagskole og kompetansehevingstiltak for barnehage. I sin forskning har hun særlig fokusert på samarbeid mellom undervisning og praksisfelt, voksnes læring og alternative utdanningsløp.

Vekst Helse- og oppvekstfag (Fagfornyelsen LK20)
Vekst kom i en oppdaterte utgaver i 2021 og er et heldekkende læreverk til de tre programfagene kommunikasjon og samhandling, pedagogisk arbeid og yrkesliv på barne- og ungdomsarbeiderfaget. Verket består av tre bøker som er knyttet tett sammen og som oppfordrer til tverrfaglighet.