Veier til forandring (Heftet)

Virksomme faktorer i psykoterapi

Forfatter:

Eva Dalsgaard Axelsen og Ellen Hartmann (red.)

Forfatter: , , , , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 223
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202287429
Kategori: Psykologi og psykiatri
Fag: Psykologi og psykiatri
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Veier til forandring

Forfatterne inviterer leseren inn i terapirommet og gir dem et innsyn i det terapeutiske arbeidet. De er erfarne kliniske psykologer med ulike terapiretninger. Ut fra sine forskjellige ståsteder diskuterer de hvordan psykiske problemer utvikles, opprettholdes og forandres. Det siste kapitlet tar for seg nyere terapiforskning og virksomme faktorer i psykoterapi.

Eva Dalsgaard Axelsen og Ellen Hartmann (red.), Terje Hartmann, Asle Hoffart, Wenche Håland, Bjørn Killingmo, Geir Høstmark Nielsen og Anne-Lise Løvlie Schibbye er sentrale representanter for norske kliniske psykologer og har preget utviklingen av psykoterapi i Norge gjennom mange år. Alle har kombinert klinisk praksis med undervisning, forskning og teoriutvikling.

Boka henvender seg til psykologistudenter, psykologer, psykiatere, leger i psykiatriutdanningen, helsefagstudenter og ulike helseprofesjoner. Den er interessant for alle som vil lese om psykiske problemer og psykoterapi.

Til toppen

Forfatter(e)

Eva Dalsgaard Axelsen er spesialist i klinisk psykologi og arbeider som førsteamanuensis ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo. Hun har gjennom mange år arbeidet terapeutisk med psykiske problemer i privatpraksis og i forskjellige psykiatriske institusjoner. Eva Dalsgaard Axelsen har publisert en rekke bøker og artikler om psykiske problemer og psykoterapi.