Veien til båtførerprøven (Heftet)

Forfatter:

Olaf Trysnes

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 288
Illustratør: Løken, Stein
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202500771
Alder: 16 - 90
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Veien til båtførerprøven

Veien til båtførerprøven er en lærebok som dekker pensum til den obligatoriske båtførerprøven. Læreboka inneholder stoff som er i samsvar med siste krav fra Sjøfartsdirektoratets retningslinjer om obligatorisk båtførerbevis for førere av fritidsbåter.

I tillegg får du en rekke råd og tips som kan gjøre deg bedre rustet til å takle forskjellige situasjoner til sjøs. Boka gir en enkel, men grundig innføring i navigasjon, sjømannskap og sjøveisregler. Andre sentrale temaer i boka er motoren og fremdriftssystemet, sikkerheten om bord, miljøet i skjærgården, meteorologi, kommunikasjon og førstehjelp. Etter flere av kapitlene følger en tilleggsdel som ikke er obligatorisk til båtførerprøven, og bakerst i boka finner du et fyldig stikkordregister som gjør det lett å finne fram til de opplysningene du trenger.

Til læreboka finnes det også en arbeidsbok som inneholder en mengde test-deg-selv-oppgaver. Arbeidsboka finnes i bokform og på nett under adressen: https://batforerproven.cappelendamm.no.

Når du har tatt båtførerprøven og fått båtførerbeviset, håper vi du vil dra nytte av boka som oppslagsverk.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)
Olaf Trysnes er leirskoleleder og lærebokforfatter. Han har lang erfaring fra båtføreropplæring på ulike nivåer, videre har han arbeidet med flere sjøvettopplegg rettet mot barn og unge. Trysnes er utdannet navigatør, skipsfører og pedagog.