Varslingsklokken (Heftet)

Berte Kanutte Aarflot - bondekone og vekkerrøst

Serie: Religionsfag Profil 34

Forfatter:

Andreas Aarflot

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 156
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Religionsfag Profil
Serienummer: 34
ISBN: 9788202673192
Kategori: Religion
Fag: Religion
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Varslingsklokken

Denne boka er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.

Berte Kanutte Aarflot satte tydelige spor etter seg både i kirken og i samfunnet generelt i første halvdel av 1800-tallet. Det er et særsyn at en enkel bondekvinne kunne vinne slik anseelse og betydning i sitt lokalmiljø på Sunnmøre, men innflytelsen hennes strakte seg også til store deler av Nordvestlandet, og langt utover i landet ellers.

Med røtter i det haugianske miljøet i Ørsta og Volda sto hun frem som veileder og vekkerrøst i en brytningstid der nye nasjonale strømninger preget Norge. Hun var en foregangskvinne, både som selvlært forfatter og selvstendig formidler av kirkens budskap. Skriftene hennes omfattet mer enn 600 sider, og ble trykt i over tretti opplag i løpet av 1800-tallet.

I denne boken foreligger for første gang en grundig gjennomgang av arbeidene til Berte Kanutte Aarflot, med en presentasjon av hennes trosverden og religiøse tanker, satt inn i samtidens kontekst. Det er et samtidsbilde som maner til inspirasjon og ettertanke, også for lesere i vår tid.

Til toppen

Andre utgaver

Varslingsklokken
Bokmål Open Access 2020
Forfatter(e)
Andreas Aarflot (f. 1928) er kirkehistoriker og tidligere biskop og preses i Bispemøtet i Den norske kirke. Han er tippoldebarn av Berte Kanutte Aarflot.
Bøker i serien