Urinmikroskopi (Innbundet)

Praktisk utførelse og bildeatlas

Forfatter:

Bente Urdal Vinje

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 175
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276349689
Kategori: Medisin , Helse- og sosialfag og Helsefag
Fag: Helsefag, Medisin
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Urinmikroskopi

Urinmikroskopi. Praktisk utførelse og bildeatlas er boken som gir en grundig innføring i urinmikroskopi. Alt fra preanalytiske forhold som prøvetaking, oppbevaring og holdbarhet av urin til funn gjort i urinprøver når de blir mikroskopert, beskrives inngående. Boken gir kunnskap om hva som skal til for å kunne utføre analysen og få et korrekt resultat. Urinstrimmeltesting, som er nært knyttet til urinmikroskopi, er også et tema i boken, samt beskrivelse av hvordan en lager fargevæske, stiller inn mikroskop og svarutgivelse av resultatene. Boken er rikt illustrert med fargebilder. Bildene er gruppert etter funn med forklarende tekst til, og så godt som alle bildene er tatt med forstørrelse 400x.

Boken passer for bioingeniørstudenter, bioingeniører, medisinstudenter og leger og annet personell ansatt på laboratorier, sykehus og legekontorer. Kort sagt alle som skal kunne noe om urinmikroskopi og/eller urinstrimmeltest.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Urinmikroskopi

Et funn av en bok

«La det være sagt med en gang: Denne boka er et funn for alle som arbeider med urinmikroskopering, for studenter og for alle som underviser i urinanalyser.»

Willy Sæther, Tidsskriftet Bioingeniøren nr.10, 2012Les hele anmeldelsen

Veldig bra om urinmikroskopi

«Først vil jeg si at dette er en usedvanlig lekker bok som forfatteren bør få ros for, med mange imponerende bilder. Som nyrelege som har lært betydningen av urinmikroskopi som en billig og rask diagnostikk, blir jeg varm i hjertet. Det er en fryd å bla igjennom og se de flotte bildene av ulike celletyper og sylindre.»

Ingrid Os, Tidsskrift for Den norske legeforening, 17/2012Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Bente Urdal Vinje er utdannet bioingeniør (fysiokjemiker) og arbeider ved Avdeling for medisinsk biokjemi på Sørlandet sykehus i Kristiansand som enhetsleder. Hun har i mange år hatt stillinger hvor fagfeltet urinmikroskopi har inngått i ansvarsområdet. Hun har lang erfaring innen fagfeltet og har gitt praktisk opplæring til bioingeniørstudenter og nyansatte bioingeniører.