Undervisningens gjenoppdagelse (Heftet)

Forfatter:

Gert J. J. Biesta

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: The Rediscovery of Teaching
ISBN: 9788202668020
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Utdanningsledelse , Pedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Lærerutdanning, Pedagogikk, Utdanningsledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Undervisningens gjenoppdagelse

I dagens utdanningspolitikk er interessen for undervisningen og læreren i ferd med å bli borte, hevder den nederlandske professoren i pedagogikk Gert J.J. Biesta. Læreren er redusert til en læringsfasilitator, og fokuset er flyttet over fra læreren til elevene og deres læring. Forfatteren ønsker med denne boken å gjenoppdage undervisningen og lærerens betydning.

Ved bruk av eksempler fra den pedagogiske filosofien, med tekster av Levinas, Freire og Rancière, argumenterer Biesta for at undervisning kan ha en radikal og frigjørende betydning. Undervisning må ikke bare bli sett på som et effektivt verktøy i produksjonen av læringsresultater. Den kan også bidra til å gjøre elevene i stand til å finne sin plass i verden. På den måten vil de i større grad kunne eksistere uten å sette seg selv i verdens sentrum.

Boken passer for studenter i pedagogikk og alle som er opptatt av pedagogisk filosofi og av undervisningens betydning for elever i skolen.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Gert J. J. Biesta er professor i pedagogikk og for tiden ansatt ved Maynoot University i Irland og er gjesteprofessor ved Universitetet i Agder. Han har publisert mye om pedagogisk teori og filosofi og om pedagogisk og sosial forskning. Fra 1999 til 2014 var han sjefredaktør for tidsskriftet Studies in Philosophy and Education. I 2016 ble han medredaktør for Educational Theory. I 2011–2012 var han president for Philosophy of Education Society USA, som den første presidenten utenfra USA. Gert Biesta har jobbet ved universiteter i flere land og har bodd i Storbritannia siden 1999.