Undersøkende journalistikk (Heftet)

En innføring

Forfatter:

Finn Sjue

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 232
Forlag: IJ-forlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788271473402
Kategori: Journalistikk og mediefag
Fag: Journalistikk og mediefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Undersøkende journalistikk

Finn Sjue har skrevet en spennende og høyst uvanlig fagbok. I en personlig og direkte stil beskriver han gravejournalistikkens opp- og nedturer. Han lar fortellinger, filosofi og refleksjon gå hånd i hånd med praktiske metoder og leveregler av høy nytteverdi. Han ønsker å rive «den hvite ridder» ned fra sin høye hest og vise at gravejournalistikk slett ikke er til bare for de få enerne med store ressurser i ryggen. Den som har holdning, vilje og kunnskap, kan komme langt.

Undersøkende journalistikk bygger i stor grad på forfatterens egne erfaringer. Han inviterer leserne med på en reise gjennom et fargerikt og ofte komplisert landskap, og det er ikke bare glansbildene han presenterer. Forfatteren forteller også åpent om hvorfor noen saker mislykkes totalt. Dermed blir det mye klarere hvilke grep og metoder, ikke minst kildekritikk, som fører til gode resultater og hvilke som fører på avveier.

Til toppen

Forfatter(e)
Finn Sjue er dokumentarforfatter. Han er utdannet psykolog, og har vært både redaktør, journalist og førstelektor ved Journalistutdanningen, Høgskolen i Oslo.