Ulikhet (Innbundet)

Hva kan gjøres

Forfatter:

Anthony B. Atkinson

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 438
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Inequality
Oversatt av: Engetrøen, Ragnhild og Sjøbu, Ane
ISBN: 9788202488932
Kategori: Statsvitenskap , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Samfunnsøkonomi , Samfunnsfag og Samfunnsvitenskap
Fag: Samfunnsfag, Samfunnsøkonomi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Ulikhet

Thomas Pikettys internasjonale bestselger Kapitalen i det 21. århundre viste hvordan fordelingen av inntekt og formue har utviklet seg over tid og skapt ulikheter. Med Ulikhet viser hans mentor Anthony Atkinson hva man kan gjøre med det.

Ulikhet er en av de største sosiale utfordringene verden står overfor. Vi vet hvor stort problemet er, men har til nå ikke klart å finne ut hvordan vi får bukt med det. I denne boka hevder den anerkjente økonomen Anthony Atkinson at vi kan gjøre mye mer enn skeptikerne vil ha det til.

Atkinson behandler ulikhetsproblematikken med en kombinasjon av teori og praktisk erfaring. Tankene han presenterer, kan føre til en reell endring i hvordan vi fordeler inntekt i utviklede land. Boka beskriver hvordan de rike blir rikere, og hvordan de store økonomiske endringene innebærer at størstedelen av befolkningen sakker bakut. Hvis vi skal bremse denne utviklingen, trenger vi helt nye ideer. Atkinson kommer med forslag til en ambisiøs ny politikk på fem forskjellige områder: teknologi, sysselsetting, sosiale stønader, fordelingen av kapital og skattlegging.

Ulikhet er en bok som maner til forandring. Den presenterer et optimistisk syn på mulighetene for politisk handling.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Sagt om boka

«Tony Atkinson er gudfaren innenfor moderne forskning på fordelingen av inntekt og rikdom. Han har vært en rollemodell for generasjoner av tenkere.»

THOMAS PIKETTY, forfatter av Kapitalen i det 21. århundre

«Tony Atkinson, på mange måter far til vår tids forskning på ulikhet, har [skrevet] en strålende ny bok.»

PAUL KRUGMAN, The New York Times

Til toppen

Presse Ulikhet
Forfatter(e)
Anthony B. Atkinson (f. 1944-d. 2017) var fellow ved Nuffield College, University of Oxford og centennial professor ved London School of Economics (LSE).