Uendelig krevende (Heftet)

Forpliktelsens etikk, motstandens politikk

Serie: Cappelens upopulære skrifter 74

Forfatter:

Simon Critchley

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Infinitely Demanding
Oversatt av: Holm-Hansen, Lars
Serie: Cappelens upopulære skrifter
Serienummer: 74
ISBN: 9788202595791
Kategori: Idéhistorie og Filosofi
Fag: Filosofi, Idéhistorie
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Uendelig krevende

I den nye rekken av Cappelens upopulære skrifter kommer Uendelig krevende av Simon Critchley som nr. 74.

I boken, som opprinnelig ble gitt ut i 2007, utarbeider den britiske filosofen Simon Critchley (1960) en moralfilosofi med klare politiske føringer, fundert på tanken om den etiske nødvendigheten av å yte politisk motstand gjennom en form for ansvarlig anarkisme.

Med introduksjon av Anders Marcussen Gullestad og oversatt av Lars Holm-Hansen.

Til toppen

Forfatter(e)

Simon Critchley er Hans Jonas Professor of Philosophy ved The New School for Social Research i New York. Siden gjennombruddet med The Ethics of Deconstruction: Derrida and Levinas i 1992, har han publisert flere verk som, i likhet med Uendelig krevende, utforsker forskjellige skjæringspunkter mellom filosofi, politikk og teologi. Samtidig har han også bidratt med bøker om emner som humor, hvordan kjente filosofer avgikk ved døden, David Bowie og fotball, men uansett om han skriver om Paulus eller Liverpool FC, kjennetegnes Critchleys forfatterskap av en gjennomgående vilje til å røske opp i etablerte sannheter.

Anders M. Gullestad er førsteamanuensis i Scandinavian Area Studies ved Universitetet i Bergen, Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier. Hans interesser inkluderer politisk litteratur og politisk filosofi. Han er medforfatter av Dei litterære sjangrane: Ei innføring (2018), og har dessuten publisert artikler i tidsskrift som Deleuze Studies, Political Concepts, Leviathan: A Journal of Melville Studies, Mafte’akh: Lexical Review of Political Thought, Agora og Spring: Tidsskrift for moderne dansk litteratur.

Bøker i serien