Trygg (Heftet)

Godt fellesskap - god læring

Forfatter:

Brit Neumann

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 183
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202235673
Kategori: Pedagogikk og elevkunnskap
Fag: Pedagogikk og elevkunnskap
Nivå: 1. trinn, 2. trinn, 3. trinn, 4. trinn, 5. trinn, 6. trinn, 7. trinn, 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn, Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Om utgivelsen Trygg

Trygg. Godt fellesskap - god læring handler om hvordan vi kan skape de gode fellesskapene i skolehverdagen. Menneskets selvverdsfølelse utvikles i fellesskap med andre. Brit Neumann har utviklet et arbeidsprogram, den såkalte Trygg-modellen, som blir brukt både i vanskelige og utrygge klasser, i vanlige klasser og på lærerværelser. Brukt systematisk over tid viser Trygg-modellen at godt fellesskap fremmer sosiale og faglige ferdigheter.

Det fellesskapet barn vokser opp i, er avgjørende for om de skal oppleve seg selv som verdifulle og verdsatte eller ikke. Positivt samspill i et trygt miljø er viktig for å utvikle individuelle kvaliteter og for å øke den sosiale kompetansen.

Barn med mangelfull evne til å omgås andre har et stort handikap, og de blir ofte møtt med avvisning og fordømmelse i stedet for omsorg. Gjennom fortellinger fra skolehverdagen og livet ellers viser forfatteren hvordan disse barna gjennom å få trygghet og tillit kan utvikle sosial kompetanse.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Brit Neumann er utdannet lærer ved Norges Idrettshøyskole og Sagene lærerskole, samt sertifikat «Personality Fitness Training Leader», «CPS – Creative Problem Solving». Hun har også videreutdannelse fra College Internationale de Cannes i fransk og teaterpraksis.

Neumann har undervist i de fleste skoleslag som faglærer, klassestyrer og som rektor. Nå arbeider hun som foredragsholder i inn- og utland, samt som kursholder over lengre perioder.