Trigger Teknologi og design

Trigger Teknologi- og designboka (Heftet)

Forfatter:

Eva Celine Jørgensen, Rolf Ingebrigtsen og Svein Briså

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 208
Forlag: Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788204124920
Kategori: Naturfag , Matematikk og Teknologi og design
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Matematikk, Naturfag, Teknologi og design
Nivå: 5. trinn, 6. trinn, 7. trinn, 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn
Komponent: Temahefte
Om utgivelsen Trigger Teknologi- og designboka

Teknologi- & Designboka - praktisk hjelp til praktisk undervisning!

Teknologi- & Designboka er en gjennomillustrert, detaljert og praktisk håndbok for lærere. Den retter seg mot alle lærere som underviser i naturfag, kunst og håndverk og matematikk, fra 5. til 10. trinn. Boka innholder 14 praktiske teknologi- og designopplegg i tråd med læreplanens kompetansemål. Alle kan utføres i klasserommet, med enkelt utstyr og under ledelse av alminnelige lærere. Prosjektene omfatter plastforming, elektronikk til mekanikk og ender opp i produkter eleven kan sette sitt eget preg på og ta med hjem.

Både nybegynneren og den erfarne lærer vil finne sitt i boka. Enkelte opplegg er en videreutvikling av prosjekter som tidligere er publisert av RENATE senteret. I boka finnes foruten pedagogiske tips, konkrete råd om verktøy og innkjøp. Det kan lette arbeidet med å bygge opp en fungerende og rimelig lokal utstyrssamling for fagområdet.

Elevmateriale: Det kan bestilles trykte elevhefter til oppleggene. Heftene er i farger og selges i bunker á 5. Ved å kjøpe hefter til 30 elever, kan oppleggene ambulere mellom både store og små elevgrupper på skolen.

Nettressurser: Til fem av elektronikkprosjektene er det utarbeidet utklippsark i farger. Det er en fysisk tegning av kretsen i naturlig størrelse. Elevene limer arket på tynn papp og kobler rett på ”kretskortet”. Arkene lastes fritt ned fra www.dammskolen.no.
Mer om elektronikk og utstyr, se hjemmesida til Rolf Ingebrigtsen, forfatter av elektronikkprosjektene våre: www.tisco.no.

Til toppen

Trigger Teknologi og design
Teknologi- & Designboka er en gjennomillustrert, detaljert og praktisk håndbok for lærere. Den retter seg mot alle lærere som underviser i naturfag, kunst og håndverk og matematikk. Boka innholder 14 praktiske teknologi- og designopplegg i tråd med læreplanens kompetansemål. Alle kan utføres i klasserommet med enkelt utstyr. Prosjektene omfatter plastforming, elektronikk og mekanikk.