Transformasjon som overgivelse (Heftet)

Bønn og spiritualitet hos Wilfrid Stinissen

Forfatter:

Kim Larsen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 251
Forlag: Portal forlag
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788283140873
Kategori: Religion
Fag: Religion
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Transformasjon som overgivelse

Hva er bønn, meditasjon og kontemplasjon? Hvorfor er det så viktig å trekke seg tilbake, fokusere på pusteteknikker, og søke Gud i det stille? Hvordan skal vi forstå forholdet mellom menneskelig aktivitet og guddommelig handling, og hva vil det si å være en pilegrim i verden i dag?

Dette er blant spørsmålene som berøres i denne boken. Gjennom en analyse av den katolske munken og forfatteren Wilfrid Stinissens tekster, undersøker Kim Larsen hva som kjennetegner fenomenet overgivelse i Stinissens tolkning av en kristen spiritualitet. Analysen viser at en slik overgivelsesprosess krever atskillig arbeid, og omkostningene kan være betydelige for den enkelte. Veien til den mystiske foreningen med Gud, går gjennom en målrettet kraftanstrengelse. Det handler om å akseptere Guds vilje og slippe taket i seg selv, slik at man kan bli et redskap for Gud i verden.

Til toppen

Forfatter(e)
Kim Larsen er førsteamanuensis ved NLA Høgskolen i Bergen, hvor han underviser i kristendom, religion, livssyn og etikk. Hans primære forskningsområde er spiritualitet og praktisk teologi.