Toktok Digital

Toktok Digital (barnehagelisens) (Nettsted)

Forfatter:

Bente Aune, Gerd Åsta Bones, Michael Eward Naylor og Gudny Ingebjørg Hagen

Forfatter: , , og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202414177
Kategori: Antall, rom og form , Etikk, religion og filosofi og Kommunikasjon, språk og tekst
Læreplan: Rammeplan for barnehager 2006
Fag: Antall, rom og form, Etikk, religion og filosofi, Kommunikasjon, språk og tekst
Varighet: 365 dager fra kjøpsdato
Komponent: Digital ressurs
Om utgivelsen Toktok Digital (barnehagelisens)

Universet forener god pedagogisk tenkning med oppøving i digitale ferdigheter. Den myndige og ansvarsfulle kapteinen og hennes mannskap styrer Toktok med stø hånd gjennom kjent og ukjent farvann, i sol og regn. Kahyttene i båten avspeiler fagområdene i rammeplanen og inneholder forskjellige aktiviteter og spill.

Gjennom lyd, bilde og animasjoner motiveres barna til å tilegne seg og leke med ny kunnskap, utvikle ordforråd, lære nye begreper, øve koordinasjon, konsentrasjon og selvstendighet. Sosiale ferdigheter trenes gjennom turtaking og samarbeid når spillene spilles i mindre grupper.

Den voksne finner mål og pedagogiske tips basert på rammeplanen til hvert spill. Til spillene er det også laget konkretiseringsmateriell. Digital ressurs og konkretiseringsmateriell utfyller hverandre og tar hensyn til at barn motiveres og lærer på forskjellige måter. Barna møter de samme temaene og begrepene på forskjellige måter, gjennom forskjellige medier og materialer.

Toktok ivaretar kravene til universell tilrettelegging og er tilpasset barn med særskilte behov. Fordi det i dag er mange språk representert i barnehagene har vi også tatt særlig hensyn til minoritetsspråklige barnehagebarn. Vårt ønske er at alle barn skal kunne ha stort utbytte av Toktok.

Utgitt med støtte av Utdanningsdirektoratet.

Til toppen

Andre utgaver

Toktok Fest og feiring
Bokmål Pakke 2016
Forfatter(e)
Bente Aune er spesialpedagog med mange års erfaring fra barnehagen. Til daglig jobber hun som fagleder i Thyra barnehage.
Gudny Ingebjørg Hagen (f. 1954) er forfatter og dramatiker. Hun har skrevet manus til en rekke Barne-tv-serier for NRK – til sammen har hun vært involvert i ca. 200 Barne-TV-program gjennom tidene. Hun har skrevet alle bøkene, tv-seriene, teateroppsetningene og filmmanuset til Jul i Blåfjell, Jul på Månetoppen og Julenatt i Blåfjell, samt manus til tv-serien Vertshuset Den Gyldne Hale, adventsserien Amalies Jul, og en rekke manus for Sesam Stasjon og Huset med det rare i. I tillegg er hun utviklingsansvarlig for opplevelses- og kulturhuset Blånisselandet i Målselv. Hagen er også tekstforfatter av flere hundre sanger, og har samarbeidet med noen av landets beste komponister. Hun har eksamen fra Barnevernsakademiet i Oslo, og har også arbeidet som førskolelærer, i tillegg til videre utvikling av bøker og filmmanus fra Blåfjell-universet. For tiden skriver hun på heltid. Gudny Ingebjørg Hagen har vunnet mange priser for arbeidene sine, blant annet Gullruten og flere Spellemannspriser.
Ranveig Kopreitan er spesialpedagog med mange års erfaring fra barnehagen. Til daglig jobber hun som pedagogisk leder i Thyra barnehage.
Toktok Digital