Ti tanker om skolen (Heftet)

Brev til Storm

Forfatter:

Tom Tiller

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 118
Illustratør: Isaksen, Brynhild , Tiller, Heidi og Tiller, Rita
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276347005
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning og Pedagogikk
Fag: Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Ti tanker om skolen

Ti tanker om skolen henvender seg til skolefolk generelt og til lærere, skoleledere og lærerstudenter spesielt. De ti tankene fordeler seg mellom tro og tvil, mellom kritiske innvendinger og støtteerklæringer og mellom varsom restaurering og nybygging. Tvilen og kritikken dreier seg blant annet om at mye er feiltenkt og feilgjort i norsk og nordisk skole og utdanning. Pedagogikken har fått noe maskinmessig over seg med alle testene, prøvene og målingene. Prøveregimet er lenket til en elitistisk tenkning der tapere og vinnere sorteres og merkes.

De ti tankene preges likevel av visjonene og imaginasjonene for en ny og bedre pedagogisk praksis der formuleringer og realiseringer knyttes sammen. En gjenganger er tankene om en skole som bruker kraft og energi på å lære i hverdagen og der lærere og ledere tar et nytt skritt i retning av forskende praktikere.

Til toppen

Forfatter(e)

Tom Tiller er professor i pedagogikk ved UiT Norges arktiske universitet. Han er også forskningsleder for Nordisk senter for aksjonsforskning og aksjonslæring samme sted, og har en delstilling som forskningsleder i Framtiden i våre hender. Tiller har publisert en rekke bøker og artikler.