Ti idrettsutøvere som søkte hjelp – og fikk det (Heftet)

Forfatter:

Henrik Herrebrøden

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Illustratør: Hellevik, Alf Inge
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202621407
Kategori: Idrettsfag , Psykologi og psykiatri , Pedagogikk og lærerutdanning og Pedagogikk
Fag: Idrettsfag, Pedagogikk, Psykologi og psykiatri
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Ti idrettsutøvere som søkte hjelp – og fikk det

Mentale egenskaper spiller en stor rolle for hvordan vi presterer, ikke minst innen idrett. Denne boken er bygget opp rundt ti historier om unge idrettsutøvere som møtte motgang og utfordringer på sin vei, men som fant en måte å løse dem på. Noen ganger skaper utøvere problemer for seg selv, for eksempel gjennom måten de tenker på. Andre ganger er det noe med situasjonen som bidrar til usikkerhet, for eksempel en skade - og veldig ofte er det en kombinasjon av de to. Men, man kan gjøre noe med det! Med utgangspunkt i historiene gir boken eksempler på temaer man kan reflektere over og øvelser man kan gjøre for å bli sterkere mentalt og dermed en bedre utøver. Alle historiene berører tre viktige emner:

  • Hvordan tanker, handlinger og følelser påvirker hverandre
  • Hvordan man bruker sin oppmerksomhet
  • Hvordan man forholder seg til egne tanker og følelser

Boken er skrevet for unge idrettsutøvere og for alle som arbeider med idrett og ungdom. Den vil også være nyttig for studenter innen idrettsfag, psykologi og pedagogikk og for ulike trenerutdanninger og kurs.

Til toppen

Forfatter(e)
Henrik Herrebrøden er utdannet ved profesjonsstudiet i psykologi ved Universitetet i Bergen og har fordypet seg i idrettspsykologi. Herrebrøden arbeider mye med mental trening, både i samarbeid med idrettslag og med utøvere innen idretter som fotball, håndball, langrenn, skiskyting, tennis, friidrett, svømmng og golf. Videre holder han foredrag, workshops og kurs med vekt på faktorer som har betydning for læring og prestasjon blant idrettsutøvere, og er også involvert i forskning på området.