Ti idrettsutøvere som søkte hjelp – og fikk det (Heftet)

Forfatter:

Henrik Herrebrøden

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 176
Illustratør: Hellevik, Alf Inge
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202621407
Kategori: Idrettsfag , Psykologi og psykiatri , Pedagogikk og lærerutdanning og Pedagogikk
Fag: Idrettsfag, Pedagogikk, Psykologi og psykiatri
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Ti idrettsutøvere som søkte hjelp – og fikk det

Mentale egenskaper spiller en stor rolle for hvordan vi presterer. Dette blir spesielt tydelig på idrettsarenaen. Denne boken gir en innføring i sentrale idrettspsykologiske emner, og er skrevet både for de som selv ønsker å utvikle seg og for de som følger opp idrettsutøvere i det daglige. Den er bygget opp rundt ti historier om fiktive idrettsutøvere, som kommer til idrettspsykologens kontor med ulike problemstillinger. Underveis i historiene finner de løsninger på sine utfordringer. I tillegg får du servert erfaringer fra ekte toppidrettsutøvere som åpenhjertig deler av sine "hemmeligheter". Både underveis og bakerst i boken finner du øvelser du kan begynne med allerede i dag, for å bli sterkere mentalt og dermed en bedre utøver.

Dette er en underholdende, men samtidig nyttig bok som er forankret i forskning. Idrettsutøvere, trenere, lærere, studenter og foreldre kan alle dra nytte av denne boken. Den anbefales både til de som ikke har kjennskap til idrettspsykologi så vel som til fagpersoner.

Til toppen

Jeg kjenner meg igjen i nesten alle historiene og utfordringene som beskrives. Jeg skulle gjerne lest denne boken tidlig i karrieren.
Kristin Størmer Steira, olympisk mester og verdensmester i langrenn

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Henrik Herrebrøden er utdannet psykolog fra Universitetet i Bergen. Idrettspsykologi er hans fordypningsemne, og han arbeider mye med mental trening, både i samarbeid med idrettslag og med enkeltutøvere. Hverdagen hans består for det meste av arbeid med idrettsutøvere gjennom samtaler, workshops og foredrag. Herrebrøden driver også med forskning om hva som bidrar til læring og prestasjon.