Temperament hos små og store barn (Heftet)

Forfatter:

Kirsten Flaten (red.)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202717520
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Barns utvikling, lek og læring , Spesialpedagogikk , Barnehagelærerutdanning , Pedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Lærerutdanning, Pedagogikk, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Temperament hos små og store barn

Temperament hos små og store barn er en antologi der kjente norske forskere beskriver ulike måter å forstå begrepet temperament på. Et stort fokus rettes mot temperamentsforskjeller hos barn og hvilken betydning ulikheter kan ha for barns tilpasning i utfordrende læringssituasjoner i barnehage og skole.

Dette er den første norske læreboken om temperament.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Kirsten Flaten er utdannet allmennlærer. Hun er master i spesialpedagogikk (Universitetet St. Thomas i Minnesota) og psykologi (Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet, NTNU). Flaten er ansatt som dosent ved Avdeling for lærarutdanning og idrett ved Høgskulen på Vestlandet. Forskingsfeltet hennes har særlig vært psykisk helse, angst og utprøving av angstforebyggende programmer. Flaten har publisert en rekke fag- og vitenskapelige artikler, og utgitt to fagbøker.

Dr.philos. Stein Erik Ulvund er professor i pedagogikk ved Universitetet i Oslo med barns utvikling og omsorg for barn som spesialområde. Han er også professor II ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unges psykiske helse, Nord, ved Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet. Ulvund har publisert et stort antall vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler i norske og internasjonale tidsskrifter og utgitt flere bøker for fagfolk og foreldre. Han har i lengre perioder vært fast gjest i Norgesglasset i NRK P1, og var tidligere fast medarbeider i "God morgen, Norge" på TV 2, der han tok opp ulike spørsmål om barns utvikling og barneoppdragelse. Han har i mange år vært en aktiv samfunnsdebattant i spørsmål om barns oppvekst og utvikling. Forfatteren er far til fire. I 2012 ble forfatteren tildelt Det utdanningsvitenskapelige fakultets pris for fremragende formidling.