Teknologiens filosofi (Innbundet)

Metafysiske problemstillinger

Forfatter:

Einar Duenger Bøhn

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 222
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202646097
Kategori: Filosofi
Fag: Filosofi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Teknologiens filosofi

Vi lever i en informasjonsteknologisk utvikling verden aldri har sett maken til. Det gjør det viktigere enn noen gang å stille de grunnleggende filosofiske spørsmålene bak denne utviklingen.

  • Hva er egentlig teknologi, informasjon og kunstig intelligens?
  • Er det mulig å skape kunstig bevissthet og kunstige personer?
  • Vil teknologien ta helt over for oss mennesker? Er vi mennesker bare et skritt på veien til en ny og forbedret teknologisk art?
Teknologiens filosofi stiller, klargjør og filosoferer over disse og liknende spørsmål omkring teknologiens væren, vesen og fremtid.

Til toppen

Andre utgaver

Teknologiens filosofi
Bokmål Ebok 2022

Andre aktuelle titler

Presse Teknologiens filosofi

«Dette er en viktig bok fordi våre liv er så involvert i teknologi - og blir det i stadig større grad. Vi tillegger resultater fra teknologi større betydning enn subjektive vurderinger. Slik som ved undersøkelse av ryggplager, der kliniske undersøkelser lett kan bli undervurdert hvis ikke resultater støttes av blodprøver eller billeddiagnostikk. Denne boken har fått meg til å tenke mer over hvordan vi interagerer i teknologi.»

Einar Hafsahl, spesialist i psykomotorisk fysioterapi, fysioterapeuten.no 19. august 2022Les hele anmeldelsen

«Blant bokas kvaliteter er velformulerte, presise introduksjoner til algorit­mer, informasjon og kunstig intelligens. Bøhn viser teknisk kompetanse, og diskuterer godt hvordan filosofi bidrar til etiske refleksjoner og innsikt i hvordan den teknologiske virkeligheten er skrudd sammen»

Andreas Nilsen Ervik, Forskerforum 9. mai 2022Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Einar Duenger Bøhn har doktorgrad i filosofi og er professor i filosofi ved Universitetet i Agder. Han underviser og forsker først og fremst innen metafysikk, teknologiens filosofi, kunstens filosofi, og etikk.