Takk for mat!

Takk for mat! LV (Heftet)

Forfatter:

Maria Thommessen, Gunn Helene Arsky og Cathrine Borchsenius

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 96
Forlag: Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788204120052
Kategori: Mat og helse
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Mat og helse
Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn
Komponent: Lærerens bok
Om utgivelsen Takk for mat! LV

Ingen omtale

Til toppen

Forfatter(e)

er utdannet ernæringsfysiolog (cand.scient.) fra Universitetet i Oslo. Hun har utgitt et titall bøker om helse og ernæring og er fast skribent i Hjemmet Helse. I tillegg holder hun fermenteringskurs og kostholdsforedrag rundt om i landet. Gunn Helene underviser også på lærerutdanningen i mat og helse-faget.

Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med en mastergrad i klinisk ernæring fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Cathrine jobber med ernæringsformidling og er gründer av bramat.no og sunnogsprek.no. I tillegg jobber hun som konsulent, og skriver lærebøker og andre bøker om kosthold, vekt og helse.

Maria Thommessen (1958 - 2006) var utdannet ernæringsfysiolog med doktorgrad fra Universitetet i Oslo. I 2000 startet hun firmaet NutriCom AS og nettstedet www.dinkost.no, der hun arbeidet med rådgivning, foredrag og konsulenttjenester sammen med fire andre kolleger. Maria var kjent som ernæringsrådgiver fra TV, aviser og ukeblader og skrev en rekke lærebøker, fagbøker og kokebøker om kosthold, livsstil og helse. Maria Thommessen døde av kreft 3. september 2006, 47 år gammel.

Takk for mat!
Takk for mat! er skrevet til K06 og blir ikke revidert til fagfornyelsen. Det nye læreverket Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm bygger videre på Mat og helse-boka 8-10 fra 2013.