Synlig læring (Heftet)

Et sammendrag av mer enn 800 metaanalyser av skoleprestasjoner

Forfatter:

John Hattie

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 554
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Visible learning
Oversatt av: Goveia, Ingvill Christina
ISBN: 9788202415174
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Barnehagelærerutdanning , Pedagogikk og elevkunnskap , Pedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Barnehagelærerutdanning, Pedagogikk, Pedagogikk og elevkunnskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Synlig læring

John Hatties banebrytende bok, Synlig læring, er en sammenfatning av resultatene fra mer en 15 års forskning med flere millioner elever involvert, og representerer den største samlingen av evidensbasert forskning som er gjort noensinne på hva som faktisk virker i skolen for å forbedre læring.

John Hattie er professer og direktør ved Melbourne Education Research Institute på universitetet i Melbourne, Australia, og er æresprofessor ved universitetet i Auckland, New Zealand. Han er forfatter av boken Synlig læring og medforfatter av Intelligence and Intelligence Testing, begge publisert av Routledge forlag.

Norsk forord ved Thomas Nordahl.

Til toppen

Presse Synlig læring

Massiv informasjonsmengd om læring:

«[...] Kvart område er avslutta med ei oppsummering, konkluderande kommentar, som minner om hovudpunkta i det området teksten har gått gjennom. Det å sette inn termometer er ein visuell måte der lesaren får lett tilgjengeleg info om kva som kom fram i studiane. Les ein i tillegg teksten som følgjer termometeret, er ein godt oppdatert på dette vesle området. Boka kan gjerne lesast slik, der ein tar for seg eit område om gangen, og ventar litt før ein treng oppdatering på neste område.»

Kirsten Flaten, Utdanningsnytt.no

Til toppen

Forfatter(e)
John Hattie er professor i pedagogikk og direktør for Visible Learning Labs ved University of Auckland, New Zealand.