Straffegjennomføring (Ebok)

Forfatter:

Birgitte Langset Storvik

Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett.  

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.26 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202774011
Kategori: Strafferett og straffeprosess og Politifag og kriminalomsorg
Fag: Politifag og kriminalomsorg, Strafferett og straffeprosess
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Straffegjennomføring

Straffegjennomføring inneholder en oversikt over bestemmelsene i straffegjennomføringsloven, sett i sammenheng med tilhørende forskrifter, retningslinjer, rundskriv og annet nasjonalt og internasjonalt regelverk som er relevant ved straffegjennomføring.

Forfatteren redegjør også kort for bestemmelser i straffeprosessloven og straffeloven som gjelder varetektsfengsling, innkalling til straffegjennomføring og soningsutsettelse, idømmelse av forvaring, samfunnsstraff, ungdomsstraff, narkotikaprogram med domstolskontroll og program mot ruspåvirket kjøring.

Gjennom hele boken henviser forfatteren til relevant rettspraksis og uttalelser fra Sivilombudet. Boken inneholder også en rekke praktiske eksempler.

Straffegjennomføring er i første rekke skrevet som en juridisk lærebok for aspirantene ved Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS, fengselsbetjentutdanningen. Den egner seg også godt som oppslagsverk for praktikere i kriminalomsorgen. Videre er den nyttig for politi, dommere, advokater og alle andre som ønsker å få en innføring i straffegjennomføringsrett.

Boken er oppdatert per 1. juni 2022.

E-boken tilsvarer 4. trykte utgave, Oslo: Cappelen Damm, 2022.

Til toppen

Andre utgaver

Straffegjennomføring
Bokmål Heftet 2022

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Birgitte Langset Storvik, cand.jur. 1993, er dosent i straffegjennomføringsrett ved Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS. Hun har tidligere erfaring som inspektør ved Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt. Hun har også vært ansatt som jurist ved Oslo fengsel og Ullersmo fengsel.