Store forventninger (Innbundet)

På sporet av den europeiske drømmen. Europa 2000-2020

Forfatter:

Geert Mak

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 528
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Grote Verwachtingen
Oversatt av: Lund, Eve-Marie
ISBN: 9788202665722
Kategori: Historie, religion og filosofi
Fag: Historie, religion og filosofi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Store forventninger

Store forventninger begynner i nord, nærmere bestemt i Kirkenes, og er en oppfølger til salgssuksessen Europa. Der Europa tok for seg det 20. århundre og hvordan, for mange, en grufull periode preget av to verdenskriger har formet oss, handler Store forventninger om de to første tiårene i det 21. århundre.

Geert Mak beskriver atmosfæren og stemningen i løpet av århundreskiftet. Forventningen var høy og optimismen var på topp, men gradvis forsvant den positive stemningen. Mak formidler følelsene rundt innføringen av euro, konsekvensene av angrepet på tvillingtårnene i New York, situasjonen i Øst-Europa og Russland, bankkrisen, forholdet til USA, Nord- kontra Sør-Europa og flyktningestrømmen. Den norske utgaven inneholder også en nyskrevet siste del om korona-pandemien, noe som gjør boken enda mer aktuell. I Store forventninger formidler og forklarer Mak nyere historie slik bare han kan gjøre det.

Til toppen

Presse Store forventninger

Et kontinent av brustne forventninger 23.09.2020

Hvis journalistikken er førsteutkastet til historien, kan det vanskelig gjøres mye bedre enn det Geert Mak har gjort, både i 1999 og nå. I den ferske boken er det stoff til tusen viktige samtaler om Europa, samtaler som er helt nødvendige om vi ikke skal ende som det golde kontinentet.

 
Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«Boka til Mak er en vekker. Til ettertanker. For så presis i sine analyser og skildringer er Mak, at han har skrevet boka som alle utenriksjournalister med respekt for seg selv skulle ønske at de selv hadde skrevet. Og her skal man lytte, for dette er komplimenter som sitter langt inne.»

Morten Strand, DagbladetLes hele anmeldelsen

Sven Erik Omdals beste 17.12.2020

Boken er et journalistisk mesterverk, skrevet i moll, men ikke uten håp.

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Forfatter(e)

Geert Mak (f. 1946) er journalist og historiker, og en av Nederlands bestselgende forfattere. Europa. En reise gjennom det 20. århundret (2008), som også har gått som TV-serie på NRK, og USA. En reise er utgitt på norsk.