Stoisk ro (Innbundet)

Livsvisdom for vår tid

Forfatter:

Jens Oscar Jenssen

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202655372
Kategori: Psykologi og Filosofi
Fag: Filosofi, Psykologi
Om utgivelsen Stoisk ro

Stoisk ro forklarer hvorfor vi har mye å lære av stoisismen, en filosofisk retning som oppsto i Hellas rundt 300 år f.Kr. I antikken ble stoisk filosofi formidlet i muntlig dialog mellom lærer og elev. I samme ånd inviterer forfatteren til refleksjon over spørsmål som går til kjernen av det å være et menneske. Hva er godt og dårlig for et menneske?

Hva er følelser?

Hva er visdom?

Finnes det en Gud, eller finnes bare Naturen?

Filosof Jens Oscar Jenssen tar utgangspunkt i visdomsord, praktiske øvelser og resonnementer som ble utviklet av stoikerne, og viser hvordan deres livsfilosofi kan brukes i et moderne hverdagsliv. Samtidig anskueliggjør han hvor mye vi kan lære av stoikernes tanker om etikk, vitenskap, religiøsitet og psykologi.

Til toppen

Andre utgaver

Stoisk ro
Bokmål Heftet 2021

Andre aktuelle titler

Presse Stoisk ro

Kort og klart om stoikerne 13.11.2020

«Jens Oscar Jenssen har skrevet en tilgjengelig og god introduksjon om stoikerne. Boken drøfter flere av de store temaene innenfor det stoiske systemet, deriblant menneskesyn, fri vilje og determinisme, følelser, og hvordan vi bør møte døden.»

«Stoisk ro er både lettlest og dyp, og godt egnet som en introduksjon til stoisismen for både fagfilosofer og lekmenn. Bokens største styrke må sies å være måten Jenssen har klart å vise den interne sammenhengen mellom de forskjellige delene av den stoiske filosofien.»

«Jeg tror imidlertid ikke at det vil være mulig å klargjøre ethvert aspekt av stoisismen, eller å imøtegå enhver innsigelse i løpet av om lag 170 sider. Disse sidene har også blitt brukt særdeles godt av Jenssen, som har skrevet en god og kjærkommen bok om stoisismen, som kan lede til mye refleksjon hos både de innviede og de totalt uerfarne, samt å stimulere dem til å grave stadig dypere.»

Harald Langslet Kavli, Salongen.noLes hele anmeldelsen

Stoisk selvhjelp 01.09.2020

«Jeg er helt enig med Jenssen i at stoisk filosofi har mye å tilby oss også i dag, og han redegjør for dette på en grundig og innsiktsfull måte.»

Arne Repål, spesialrådgiver OU, Klinikk psykisk helse og rusbehandling, Sykehuset i Vestfold HF. Spesialist i klinisk psykologi, Tidsskrift for Norsk PsykologiforeningLes hele anmeldelsen

Gammel visdom går sjelden av moten 06.05.2020

«Som et pedagogisk grep fungerer dialogformen tidvis svært godt, da den åpne og nysgjerrige læregutten tvinger sin lærer til å repetere og klargjøre begreper og resonnementer som dukker opp underveis i samtalen.»

«Jenssens fremstilling av stoisismen kan først og fremst tilby et sett med verktøy til å reflektere over våre egne valg og handlinger. (…) Å strebe etter en slik form for stoisk ro burde følgelig kunne hjelpe oss til å akseptere krisen vi nå befinner oss i.»

Endre Ugelstad Aas, UniversitasLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Jens Oscar Jenssen er forfatter og filosofisk praktiker. Han tilbyr filosofisk praksis som foredrag, ledelse av filosofiske gruppesamtaler, kontemplativt retreat/seminar, stoisk reatreat/seminar og én til én samtaler.

Jenssen skrev sin masteroppgave i filosofi om Johannes av Korsets lære om forening med Gud. Han har tidligere utgitt boken Det mystiske mennesket - en samtale med Johannes av Korset.