Stedets sjanger (Heftet)

Om moderne reportasjejournalistikk

Forfatter:

Steen Steensen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202490577
Kategori: Journalistikk og mediefag og Journalistikk
Fag: Journalistikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Stedets sjanger

Reportasjen er journalistikkens mest grunnleggende sjanger. Samtidig er den en vanskelig sjanger. Den krever at journalisten bruker seg selv som observatør, noe som er uvant for mange.

Denne boka analyserer og diskuterer hva reportasjer egentlig er, hvordan sjangeren utvikler seg i en digital tid og hva som kjennetegner gode reportasjer. Sentrale spørsmål er: Hva er en god reportasjeidé? Hvordan komponerer man reportasjer? Hvordan kan man bruke observasjon som metode? Hva betyr sosiale medier, digital teknologi og endrede medievaner for reportasjejournalistikken? Er forlagene i ferd med å ta over som de viktigste produsentene av gode reportasjer?

Stedets sjanger er skrevet i en fortellende stil, der gode råd til journaliststudenter og andre journalister blandes med faglig diskusjon av reportasjesjangeren, presentasjon av både forfatterens egen og andres forskning på reportasje- og featurejournalistikk, samt møter med reportasjejournalister.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Steen Steensen (f. 1969) er professor i journalistikk og instituttleder ved Institutt for journalistikk og mediefag, Høgskolen i Oslo og Akershus. Han er ph.d. fra Universitetet i Oslo i 2010 med en avhandling om featurejournalistikk på nett og forsker primært på digitalisering av journalistikken. Steensen har bakgrunn som journalist og er redaktør av Norsk medietidsskrift.