Spenn

Spenn Vg1 (Innbundet)

Norsk for studieforberedende utdanningsprogram

Forfatter:

Anne Lene Berge, Anne Lise Jomisko og Eli Lindtner Næss

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202239718
Kategori: Norsk
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Norsk
Nivå: Vg1
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Spenn Vg1
Spenn tar norskplanen på alvor og lar elevene oppleve tekstrikdom og tekstuttrykk, utvikle tekstkompetanse og bli glad i å lese og skrive selv.

Læreboka viser et spenn i tid, binder sammen samtidstekster og eldre tekster og sammenligner tenkemåter, verdier og fortellermåter. Elevene får reflektere, se og undre seg over hvordan språket kan brukes på fantasifulle måter for å kommunisere med andre.

Komponenter
• lærebok
• nettsted
• minigrammatikk for alle tre årene

Læreboka har en teoridel og en tekstdel, begge med oppgaver.

Teoridelen har flere temaer og er gjennomillustrert med engasjerende bilder. Språk, kultur og forskjellige sjangrer i skjønnlitteratur og sakprosa blir presentert. Elevene får råd og redskaper til å arbeide med tekster, muntlig framføring og rollespill.

Tekstdelen inneholder et bredt utvalg av tekster på bokmål og nynorsk – skjønnlitteratur og sakprosa. Den har en tematisk inndeling og illustrasjoner som opptakt til hvert tema. Alle tekstene har oppgaver som inviterer til å øve, skrive analoge tekster og refleksjonstekster. Tekstdelen har tekster fra andre land, myter og eventyr.

Nettstedet har interaktive oppgaver og tekster av varierende vanskelighetsgrad.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Anne Lene Berge har utdanning som allmennlærer fra lærerhøyskole, musikk grunnfag og nordisk hovedfag. Siden tidlig på 1980-tallet har hun undervist norske og minoritetsspråklige elever og elever på International Baccalaureate ved Bergen Katedralskole. Hun har også vært timelærer i stilistikk ved Universitetet i Bergen. Hun har skrevet Nye vegar til Nynorsk, flere minigrammatikker og vært medforfatter på læreverkene Spor, Impuls, Spenn og Moment.

Spenn
Spenn Norsk for studieforberedende utdanningsprogram består av årstrinnsbøker med teoridel og tekstdel, begge med oppgaver. Spenn utgis i parallellutgaver på bokmål og nynorsk og alle bøkene er er rikt illustrert. Tekstdelen i bokmål og nynorskutgaven er lik i de to utgavene.