Slik løser du metodeproblemene i bachelor- og masteroppgaven (Ebok)

Forfatter:

Tor Grenness

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 90
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 1.13 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202684129
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Metode og studieteknikk , Metodefag og Samfunnsvitenskap
Fag: Metode og studieteknikk, Metodefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Slik løser du metodeproblemene i bachelor- og masteroppgaven

Det finnes flere bøker som behandler oppgaveskriving. Denne boka har avgrenset perspektivet og tar først og fremst for seg metodeutfordringene studentene møter underveis i oppgaveskrivingen. Det er ofte metodedelen som utløser flest spørsmål fra studentene når de arbeider med en oppgave, og de er ofte ganske like. Denne boka behandler noen av de vanligste spørsmålene og svarer på dem. Det svares blant annet på spørsmål som: - Hvordan argumenterer jeg best for valg av undersøkelsesopplegg? - Må jeg transkribere intervjuer som er tatt opp med mobiltelefon? - Betyr analyse av kvalitative data det samme som tolkning? - Hva betyr det egentlig at resultatene fra undersøkelsen må drøftes? - Hvordan kan jeg overbevise leseren om at resultatene av undersøkelsen er reliable og valide? - Hvorfor skal jeg gjøre en faktoranalyse?

Dette er ikke en lærebok i samfunnsvitenskapelig metode, men snarere en bruksbok som er ment å brukes aktivt under arbeidet med oppgaveskrivingen.

Til toppen

Forfatter(e)

Tor Grenness er Professor emeritus ved Institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI. Grenness har lang erfaring som foreleser i metode, som veileder på ulike nivåer og som sensor. Han har utgitt flere bøker innen metode og vitenskapsteori.