Slik bruker du eksamenskalkulatoren HP 10bll+ (Heftet)

Med relevante eksempler for økonomistudenter

Forfatter:

Pål Lauritzen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 80
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202498641
Kategori: Bedriftsøkonomi , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Finans , Matematikk og statistikk og Metodefag
Fag: Bedriftsøkonomi, Finans, Matematikk og statistikk, Metodefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Slik bruker du eksamenskalkulatoren HP 10bll+

Denne boken gir en lettfattelig gjennomgang på norsk av hvordan man effektivt bruker kalkulatoren HP 10bll+ til å løse oppgaver i matematikk, statistikk, finans og bedriftsøkonomiske fag. Eksemplene som er angitt i boken, er tilpasset kurs på Handelshøyskolen BI.

Handelshøyskolen BI har vedtatt å erstatte eksamenskalkulatoren Texas Instruments BA II Plus med eksamenskalkulatoren HP 10bll+ fra og med høsten 2015.

Denne boken er et nyttig hjelpemiddel på eksamen der «alle hjelpemidler» eller «BI definert eksamenskalkulator» er tillatt. Den er relevant for alle bachelorstudenter og de fleste mastergradsstudenter ved Handelshøyskolen BI. I og med at kalkulatoren kan innstilles med to forskjellige beregningsmetoder, er det avgjørende for brukeren å forstå hva som skiller dem. Utregningene i boken er derfor vist med begge beregningsmetodene.

Til toppen

Forfatter(e)

Pål Lauritzen var matematiker med mange års undervisningserfaring og var i mange år ansatt ved Handelshøyskolen BI. Han var nasjonalt fagansvarlig for grunnkurset i matematikk ved BI og forsker i matematikkdidaktikk.