Skolefravær (Ebok)

Serie: Skoleserien 

Forfatter:

Sara Eline Eide

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.46 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Skoleserien
ISBN: 9788202749569
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning og Lærerutdanning
Fag: Lærerutdanning
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Skolefravær

Med denne boken vil lærere kunne forstå skolefravær på en ny måte. Ved å få en plattform å jobbe ut ifra kan skolene og lærerne finne gode løsningene både for skolen og for eleven det gjelder.

Det er vanskelig å forstå hvorfor en elev helt eller delvis slutter å møte opp på skolen. Eleven klarer sjelden å forklare eget skolefravær, og foreldrene og skolen kan ha ulike oppfatninger av årsaken, noe som ofte fører til konflikter. Forfatteren viser hvordan lærere og skolen bør jobbe med elevene slik at de kan komme frem til en felles forståelse og til tiltak som virker.

Til toppen

Andre utgaver

Skolefravær
Bokmål Heftet 2021
Forfatter(e)

Sara Eline Eide (f.1966) bor på Brønnøya i Asker og er mor til to barn. Hun er forfatter, foredragsholder og coach gjennom sitt eget firma UngOppvekst. Hun har skrevet boken Skolefravær (Cappelen Damm 2022) og På oppdagelsesferd sammen (Kolofon forlag 2019). Inspirasjon til bøkene har hun fra sin tidligere jobb som miljøarbeider i skolen, fra samtaler med foreldre til barn som strever og gjennom faglitteraturen. Sara Eline har mange års erfaring fra barnehage og skole og er spesielt opptatt av barn- og unges psykiske helse og betydningen av den gode relasjonen. Hun er utdannet barne- og ungdomsarbeider, har studert spesialpedagogikk og relasjonskompetanse og har bakgrunn som Tai Chi-lærer og terapeut.

Bøker i serien