Skolefravær (Heftet)

Serie: Skoleserien 

Forfatter:

Sara Eline Eide

Les Sara Eline Eides innlegg på Fagsnakk: Skolefravær – en felles utfordring

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 75
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Skoleserien
ISBN: 9788202737085
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Spesialpedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Lærerutdanning, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Skolefravær

Med denne boken vil lærere kunne forstå skolefravær på en ny måte. Ved å få en plattform å jobbe ut ifra kan skolene og lærerne finne de gode løsningene både for skolen og for eleven det gjelder.

Det er vanskelig å forstå hvorfor en elev helt eller delvis slutter å møte opp på skolen. Eleven klarer sjelden å forklare eget skolefravær, og foreldrene og skolen kan ha ulike oppfatninger av årsaken, noe som ofte fører til konflikter. Forfatteren viser hvordan lærere og skolen bør jobbe med elevene slik at de kan komme frem til en felles forståelse og til tiltak som virker.

Sara Eline Eide ble opptatt av skolefravær da hun jobbet som miljøarbeider med elever som strevde i skolehverdagen. Elevene som trakk seg tilbake fra skolefellesskapet hadde noe felles; en manglende mestringsfølelse og trygghet i skolesituasjonen, skamfølelse over å ikke passe inn og en opplevelse av ikke å ha verdi. Hun har fått mye erfaring med hvordan vi kan nå inn til elevene, skape god dialog med foreldrene og vet nå mye om hva som må til for å løse skolefraværssaker.

Til toppen

Den er lettlest, med et godt og tilgjengelig språk. Boken spenner fra refleksjoner over store tema som menneskeverd, til helt konkrete tips om hvordan en kan møte barns følelser på en god måte.
Elisabeth Andreassen, Psykologi i kommunen nr. 4 2022

Andre utgaver

Skolefravær
Bokmål Ebok 2022

Andre aktuelle titler

Presse Skolefravær

Skolefravær er et stort og komplekst tema. Sara Eline Eide har likevel klart å skrive en forbilledlig kort og konsis bok om sentrale aspekt ved temaet, jeg blir imponert over hvor mye godt hun får frem på så lite plass. Den er lettlest, med et godt og tilgjengelig språk. Boken spenner fra refleksjoner over store tema som menneskeverd, til helt konkrete tips om hvordan en kan møte barns følelser på en god måte.

Elisabeth Andreassen, Psykologi i kommunen nr. 4 2022Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Sara Eline Eide (f.1966) bor på Brønnøya i Asker og er mor til to barn. Hun er forfatter, foredragsholder og coach gjennom sitt eget firma UngOppvekst. Hun har skrevet boken Skolefravær (Cappelen Damm 2022) og På oppdagelsesferd sammen (Kolofon forlag 2019). Inspirasjon til bøkene har hun fra sin tidligere jobb som miljøarbeider i skolen, fra samtaler med foreldre til barn som strever og gjennom faglitteraturen. Sara Eline har mange års erfaring fra barnehage og skole og er spesielt opptatt av barn- og unges psykiske helse og betydningen av den gode relasjonen. Hun er utdannet barne- og ungdomsarbeider, har studert spesialpedagogikk og relasjonskompetanse og har bakgrunn som Tai Chi-lærer og terapeut.

Bøker i serien