Sjenerte elever (Ebok)

Serie: Skoleserien 

Forfatter:

Kirsten Flaten

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.51 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Skoleserien
ISBN: 9788202756918
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning og Lærerutdanning
Fag: Lærerutdanning
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Sjenerte elever

Denne boken handler om hvordan lærere kan støtte sjenerte elever i å mestre skolehverdagen bedre. Ved hjelp av små fortellinger, teori og praktiske tips forklarer forfatteren hva sjenanse er, hvordan sjenanse kan oppleves for eleven og hva en lærer bør vite om denne utfordringen.

Litt sjenanse kan man leve godt med, og boken viser til både positive og negative sider ved sjenanse. Det er når sjenansen blir omfattende, at den kan få negativ innflytelse på faglig og sosial utvikling og hindre eleven i å få utnyttet sitt potensial. Det er ikke alltid eleven trenger så mye hjelp til å komme videre, men en lærer som ser problemet og tar tak i det når det trengs, er gull verdt.

Til toppen

Forfatter(e)

Kirsten Flaten er utdannet allmennlærer. Hun er master i spesialpedagogikk (Universitetet St. Thomas i Minnesota) og psykologi (Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet, NTNU). Flaten er ansatt som dosent ved Avdeling for lærarutdanning og idrett ved Høgskulen på Vestlandet. Forskingsfeltet hennes har særlig vært psykisk helse, angst og utprøving av angstforebyggende programmer. Flaten har publisert en rekke fag- og vitenskapelige artikler, og utgitt to fagbøker.

Bøker i serien