Sinus matematikk 2P-Y Påbygging (LK06)

Sinus 2P-Y Lærebok (2014) (Innbundet)

Matematikk Vg3. Påbygging til generell studiekompetanse

Forfatter:

Tore Oldervoll, Odd Orskaug, Audhild Vaaje, Sigbjørn Hals og Otto Svorstøl

Forfatter: , , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202456412
Kategori: Matematikk påbygging 2P-Y
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Matematikk påbygging 2P-Y
Nivå: Yrkesfag Vg3 påbygging
Komponent: Alt-i-ett-bok
Om utgivelsen Sinus 2P-Y Lærebok (2014)

Sinus 2P-Y er en ny utgave av boka Sinus Påbyggingsboka P fra 2012. Den er tilpasset endringene i læreplanen fra 2013 og den nye eksamensordningen fra 2015. Boka gir detaljert opplæring i bruk av GeoGebra og av regnearket Excel.

Elevene får god opplæring i regning uten hjelpemidler. Den helt nye oppgavedelen er tredelt. Delene heter «Øv mer», «Uten hjelpemidler» og «Med hjelpemidler». Her får elevene god trening i løse de oppgavetypene som vil komme til eksamen.

Komponenter
• Lærebok med teoridel foran og oppgavedel bak
• Elevnettsted, gratis
• Lærernettstedet Omkring Sinus, lisensbelagt
• Brettbokutgave

Til toppen

Andre utgaver

Sinus 2P-Y Lærebok (2014)
Nynorsk Innbundet 2014
Sinus 2P-Y Brettbok (2014)
Bokmål/Nynorsk Nettsted 2014
Forfatter(e)

Sigbjørn Hals har mastergrad i matematikkdidaktikk og hovedfag i sosialantropologi. Han har over 25 års undervisningserfaring i matematikk, fysikk og naturfag. Han jobber i dag som lektor ved Måløy vidaregåande skule, der han underviser i ulike matamatikkurs. Sigbjørn ble tildelt Holmboeprisen i 2011.

Oldervoll er matematiker fra NTH og universitet i Bergen. Han har lang undervisningserfaring fra videregående skole og høyere utdanning. Oldervoll har vært en sentral forfatter for Sinus-verket i 25 år.

Odd Orskaug er Cand. real med matematikk hovedfag og har også undervisningskompetanse i fysikk.

Han har jobbet som lektor ved Manglerud videregående skole fra 1978 til 2015, og ble deretter ansatt som lektor ved Edvard Munch videregående skole i Oslo. Odd har vært med i forfatter-gruppa for Sinus-verket siden oppstarten i 1991.

Svorstøl er lektor i matematikk og assisterende rektor ved St. Hallvard videregående skole. Svorstøl har jobbet med Sinus i en årrekke, som både forlagsredaktør og forfatter.

Audhild Vaaje er er Dr.scient. i matematikk og har fysikk som bifag.

Audhild har nærmere 30 års undervisningserfaring fra universitet/høgskole på master-, bachelor- og videregående nivå. I tillegg har hun flere års erfaring fra administrativt arbeid og ledelse på universitet i Agder. Hun har vært med i forfatter-gruppa for Sinus-verket siden oppstarten i 1991.

Sinus matematikk 2P-Y Påbygging (LK06)
Påbyggingsbøker i matematikk for elever på yrkesfaglige utdanningsprogram som har P- eller T-planen fra Vg1, og som vil utvide matematikken for å få generell eller spesiell studiekompetanse. Bøkene inneholder den delen av kurset som ikke blir lest i Vg1 på yrkesfagene, og i tillegg hele kurset 2P eller 2T. Ny utgave av Sinus 2P-Y utgis i 2022.