Sår (Heftet)

Forfatter:

Christina Lindholm

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Sår
ISBN: 9788202648008
Kategori: Sykepleiefag
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Sår

Sår gjennomgår alle de vanligste typene behandlingstrengende sår. Her lærer du om fotsår hos personer med diabetes, ulike typer akutte sår, kategorier av trykksår, venøse og arterielle leggsår, og også om noen mer uvanlige sår. I fokus for teksten står sårbehandling og sårheling.

Samtlige kapitler i denne fjerde reviderte utgave er faglig oppdatert, blant annet med nye behandlingsmetoder. Viktige temaer som blir belyst, er undersøkelser og behandling, utstyr og bandasjevalg, komplikasjoner og problemer, herunder biofilm og sårinfeksjon, helingshemmende versus helingsstimulerende faktorer, sårsmerte, truende antibiotikaresistens og bruk av moderne lokalantiseptiske preparater, helseøkonomi relatert til sårbehandling.

Teksten er supplert med et omfattende bildemateriale. Bak i boken er det en rekke nyttige vedlegg som kan være til hjelp i det praktiske arbeidet med pasienter som har sårproblematikk.

Boken gir konkrete praktiske råd og bør innta en selvskreven plass i utdanningen av leger og sykepleiere, ikke minst ved master- og videreutdanninger innenfor sårområdet. Boken anbefales også for helsepersonell som i sitt arbeid kommer i kontakt med pasienter med sårproblematikk.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Sår

Innbydende om sår 04.05.2020

«Hvis du er ute etter en inspirerende og oversiktlig bok om akutte og kroniske sår, vil du la deg begeistre av denne boken. Den bør være lett tilgjengelig på arbeidsplassen for alle leger og sykepleiere som behandler pasienter med sår, både som en introduksjon og som påfyll for de mer erfarne.»

Ellen Heilmann Modalsli, Tidsskrift for Den norske legeforeningLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)
Christina Lindholm er professor emerita i klinisk sykepleie. Sårheling og sårbehandling har vært hennes forskningsområde gjennom en lang karriere, og hun er en autoritet på området.