Sanselighetens politikk (Heftet)

Serie: Cappelens upopulære skrifter 65

Forfatter:

Jacques Rancière

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 102
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Le partage du sensible
Oversatt av: Maurseth, Anne Beate
Serie: Cappelens upopulære skrifter
Serienummer: 65
ISBN: 9788202364434
Kategori: Statsvitenskap , Sosiologi , Estetiske fag , Sosialantropologi , Samfunnsfag , Idéhistorie , Litteratur- og språkvitenskap og Filosofi
Fag: Estetiske fag, Filosofi, Idéhistorie, Litteratur- og språkvitenskap, Samfunnsfag, Sosialantropologi, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Sanselighetens politikk

I denne boka gir Jacques Rancière et nytt perspektiv på kunstens relevans i samfunnet, både historisk og i vår samtid. Hvordan forholder kunsten seg til det politiske? Hva er det politiske i kunsten? Politikk har med fordeling og inndeling av det sanselige å gjøre, hevder Rancière. Når kunsten skaper noe nytt, åpner den et nytt felt for sansningen, og i dette ligger det et potensial for å endre etablerte maktforhold.

Jacques Rancière (f. 1940) er en fransk filosof som de senere årene har fått stor internasjonal oppmerksomhet og som har blitt oversatt til flere språk. Sanselighetens politikk er en av hans mest sentrale tekster og den første som har blitt oversatt til norsk.

Oversettelse og etterord er ved Anne Beate Maurseth.

Bok nr. 65 i serien Cappelens upopulære skrifter.

Til toppen

Presse Sanselighetens politikk

«Maurseths etterord til Sanselighetens politikk er en god innføring i Rancières filosofi. [...] Cappelens upopulære skrifter er fortsatt en fortrøstningsfull havn for viktig teori i den norske bokheimen.»

Espen Grønlie, Morgenbladet, 13. april 2012

Til toppen

Bøker i serien