Sammensatte tekster (Heftet)

Arbeid med digital kompetanse i skolen

Forfatter:

Gunnar Liestøl, Anders Fagerjord og Gisle Hannemyr

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202278267
Kategori: Norsk og Mediefag
Fag: Mediefag, Norsk
Nivå: Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Om utgivelsen Sammensatte tekster

Sammensatte tekster er ett av hovedområdene i norskfaget i skolen. Gjennom arbeid med tekster som kombinerer skrift med bilde, lyd og/eller levende bilder, skal elevene utvikle en tekstkompetanse som blant annet inkluderer digitale ferdigheter.

Denne boka gir en grunnleggende innføring i sammensatte tekster for lærere og lærerstudenter. Teksttypene skrift, bilde, lyd og levende bilde presenteres på en lettfattelig måte og diskuteres i forhold til digitaliseringens rammer. Forfatterne viser hvordan lærere kan utnytte sin skriftorienterte tekstkompetanse i arbeid med digitale sammensatte tekster i klasserommet.

Temaer i boken:

  • Skrift, bilde, lyd og levende bilde
  • Digitale sammensatte tekster
  • Digital kompetanse i skolen
  • Sammensatte teksters retorikk
  • Nettsøk og opphavsrett

Til toppen

Forfatter(e)

Anders Fagerjord er leder for Institutt for lingvististiske, litterære og estetiske studier ved Universitetet i Bergen. Han har blant annet skrevet «Web medier: introduksjon til sjangre og uttrykksformer på nettet»(2008).

Gisle Hannemyr er universitetslektor ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo. Han har blant annet skrevet «Hva er Internett» (2005) i Universitetsforlagets «Hva er»-serie.

Gunnar Liestøl er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Han har blant annet vært med på å skrive «Digitale medier: en innføring» (2007) og «Mediemøter: mediefag for videregående skole» (2006).