Sammenheng og kontinuitet (Ebok)

Samtaler om overganger i små barns liv

Forfatter:

Kirsti Tveitereid

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 174
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.61 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202676278
Kategori: Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid , Pedagogikk og lærerutdanning , Barns utvikling, lek og læring og Pedagogikk
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid, Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Sammenheng og kontinuitet

Sammenheng og kontinuitet. Samtaler om overganger i små barns liv handler om de viktigste overgangene i små barns liv, fra de starter i barnehagen, til de møter skolefritidsordningen og skolens første år. Gjennom åtte fagsamtaler med pedagoger og ledere, foreldre og forskere, gir forfatteren et bredt bilde av hva ny forskning viser om sammenheng og kontinuitet i barnehagelivet, og også hvordan nøkkelpersoner i barnehage og hjem får til opplevelse av kontinuitet og sammenheng for barna: Hva står på spill idet et barn starter i barnehagen? Hva skjer i de mange små og store avbruddene i løpet av barnehageårene? Hvordan forbereder barnehagen og skolen seg på overgangen fra barnehage til skole?

Målgruppen for boka er både barnehagelærere, skolens lærere og skolefritidsordningens ledere, samt studenter i barnehage- og grunnskolelærerutdanningene.

Til toppen

Andre utgaver

Sammenheng og kontinuitet
Bokmål Heftet 2019
Forfatter(e)

Kirsti Tveitereid er utdannet kulturviter og arbeider som universitetslektor ved Læringsmiljøsenteret, Universitetet i Stavanger. Hun har også mastergrad i faglitterær skriving, og mangeårig erfaring med formidling av barnehagens og skolens fagtekster. Hun er en engasjert fagblogger, og har bidratt med tekster i artikler og bøker om skole og barnehage.