Samfunnsvitenskap for helse- og sosialfagutdanningene (Heftet)

Forfatter:

Nils G. Indahl

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202524074
Kategori: Helsefag , Samfunnsfag , Helse- og sosialfag , Helsefag , Fagskolen , Sykepleiefag , Sosialfag og Samfunnsvitenskap
Fag: Helsefag, Samfunnsfag, Sosialfag, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Samfunnsvitenskap for helse- og sosialfagutdanningene

Dagens helse- og sosialarbeider samarbeider, leder, utvikler og forsker i viktige deler av samfunnet. For å innta denne rollen er det viktig å bevisstgjøre sykepleieren og helsearbeideren om den samfunnsmessige sammenheng han/hun utfører sitt yrke i.

Samfunnsvitenskap for helse- og sosialfagutdanningene introduserer studenter til sentrale emner i samfunnsvitenskap, sosiologi, helse og IT, internasjonal politikk og økonomi. Ved hjelp av en rekke eksempler gjennomgår boken forholdet mellom praktisk og teoretisk kunnskap for helsearbeidere. Individ og gruppe blir definert i lys av nyere teorier om identitet.

Boken behandler viktige begreper innen samfunnsøkonomi, og ser på iverksetterens rolle for velstandsskapningen. IT i helsesektoren har potensiale til å forbedre organisasjonsgangen og frigjøre tid til kjerneoppgaver. Store datamengder gir oss mulighet til å stille sikrere diagnoser og tilby individtilpassede behandlinger.

Boken passer for sykepleier-, helse- og profesjonsutdanninger på bachelornivå. Den gir et grunnlag for videre studier innen samfunnsvitenskapene.

Til toppen

Andre aktuelle titler

  • Psykiatri

    for helse- og sosialfagutdanningene

    Jannike Engelstad Snoek og Knut Engedal

    Heftet
Forfatter(e)

Nils G. Indahl er ekstern lektor ved Københavns Universitet, hvor han underviser i fagene statsvitenskap og kommunikasjon og IT. Han er lektor i digital journalistikk ved Fachhochschule Wien (WKW). Indahl er utdannet statsviter ved Københavns Universitet og har journalisteksamen fra Darlington College, England.