Samfunnsfag 5 fra Cappelen Damm

Samfunnsfag 5 frå Cappelen Damm Grunnbok (Innbundet)

Forfatter:

Øivind Stenersen, Mette Bjerkaas og Kjersti Veel Krauss

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Nynorsk
ISBN: 9788202607944
Kategori: Samfunnsfag
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Samfunnsfag
Nivå: 5. trinn
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Samfunnsfag 5 frå Cappelen Damm Grunnbok

I Samfunnsfag 5 Grunnbok bruker vi personer og historiefortelling for å skape interesse og engasjement, og abstrakte begreper blir eksemplifisert og gjort konkrete for elevene. Boka er delt inn i to deler. I "Fra 10 til 100" møter vi Gerd på 100 år og Martin på 10 år. Gjennom tre kapitler belyser de barndom, skolegang og forbruk før og nå. I "Røtter og føtter" møter vi mennesker som har flyttet innad i Norge eller til Norge. I tillegg er det et kapittel om samiske røtter.

Underveis i kapitlene er det lagt inn oppgaver som skal hjelpe elevene til å utforske og tenke kritisk. Oppgavene er delt inn i kategoriene Diskuter og finn ut, Utforsk og Reflekter.

Til toppen

Forfatter(e)

Øivind Stenersen er cand. philol. med historie hovedfag og tidligere lektor ved Ski videregående skole. Han er medforfatter på et av Cappelen Damms historieverk for den videregående skolen og Globus Historie, Globus Ny utgave 5-7 og Samfunnsfag 5-7 fra Cappelen Damm for grunnskolen. Sammen med Ivar Libæk og Asle Sveen har han skrevet bøker om Nobels fredspris og norsk historie. Stenersen er for tiden daglig leder for Nobeliana, et firma som formidler kunnskap om fredsprisen.

Mette Bjerkaas er utdannet journalist, har en master i kulturmøte og bakgrunn som lektor i samfunnsfag på ungdomstrinnet.

Bjerkaas er tidligere skoleleder i FN-sambandet og har jobbet tett på fagfornyelsen. Hun har holdt mange kurs og verksteder om blant annet bærekraftig utvikling som tverrfaglig tema for elever, lærere og lærerstudenter. I dag er hun avdelingsleder ved Evje skole.

Samfunnsfag 5 fra Cappelen Damm
Dette læreverket er blitt stoppet, og det vil ikke bli utgitt flere komponenter. 9788202560621 Samfunnsfag 5 Grunnbok (bm) er ikke lenger i salg.