Samfunnsfag 5-7 fra Cappelen Damm

Samfunnsfag 5 fra Cappelen Damm Lærerveiledning (Spiral)

Forfatter:

Øivind Stenersen og Mette Bjerkaas

Forfatter: og
Innbinding: Spiral
Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202514778
Kategori: Samfunnsfag
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Samfunnsfag
Nivå: 5. trinn
Komponent: Lærerens bok
Om utgivelsen Samfunnsfag 5 fra Cappelen Damm Lærerveiledning

Lærerveiledningen har en ryddig og oversiktlig struktur:

- en generell del om verket og fagfornyelsen

- en metodisk del med fagdidaktiske tips til hver side i elevboka

I den metodiske delen inneholder hvert oppslag faksimiler fra elevbøkene og rikelig med forslag til ulike opplegg og utforskende oppgaver, som hjelper deg med å lage levende og aktive samfunnfagstimer. Gjennom dialogisk pedagogikk, filosofisk samtale og praktiske og lekbaserte læringsaktiviteter får elevene god øvelse i refleksjon og kritisk tenkning.

Samfunnsfaget er i stor grad overgripende med andre fag, og du vil finne et rikt utvalg av tips og ideer til tverrfaglige opplegg. Lærerveiledningen vil også inneholde korte, utfyllende faktatekster, aktuelle kildehenvisninger og referanser, samt oppgaver til kopiering.

Til toppen

Forfatter(e)

Mette Bjerkaas er utdannet journalist, har en master i kulturmøte og bakgrunn som lektor i samfunnsfag på ungdomstrinnet.

Bjerkaas er tidligere skoleleder i FN-sambandet og har jobbet tett på fagfornyelsen. Hun har holdt mange kurs og verksteder om blant annet bærekraftig utvikling som tverrfaglig tema for elever, lærere og lærerstudenter. I dag er hun avdelingsleder ved Evje skole.

Øivind Stenersen er cand. philol. med historie hovedfag og tidligere lektor ved Ski videregående skole. Han er medforfatter på et av Cappelen Damms historieverk for den videregående skolen og Globus Historie, Globus Ny utgave 5-7 og Samfunnsfag 5-7 fra Cappelen Damm for grunnskolen. Sammen med Ivar Libæk og Asle Sveen har han skrevet bøker om Nobels fredspris og norsk historie. Stenersen er for tiden daglig leder for Nobeliana, et firma som formidler kunnskap om fredsprisen.

Samfunnsfag 5-7 fra Cappelen Damm
Samfunnsfag 5-7 fra Cappelen Damm er skrevet til ny læreplan i samfunnsfag til fagfornyelsen og legger vekt på historiefortelling for å engasjere elevene.