Røde tråder i praktiske studier (Heftet)

Et pedagogisk verktøy for sykepleierstudenter og deres veiledere

Forfatter:

Lisbeth Irene Buberg og Elisabeth Hessevaagbakke

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 160
Illustratør: Ribe, Eldbjørg
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276346220
Kategori: Sykepleiefag
Fag: Sykepleiefag
Om utgivelsen Røde tråder i praktiske studier

Røde tråder i praktiske studier er tenkt som en ledetråd for deg som er sykepleierstudent og skal ut i praktiske studier.

Ved starten av praksistiden vil du kanskje se både knuter og floker når du tenker på de krav som stilles til deg som student. Fortvil ikke – denne boka er organisert med tanke på å følge deg i din læreprosess gjennom en praksisperiode. En praksisperiode kan beskrives gjennom følgende faser:

 • planleggingsfasen
 • bli-kjent-bli-trygg-fasen
 • arbeidsfasen
 • avslutningsfasen
 • ettertanke og bearbeiding av erfart praksis

 • Disse fasene gjelder uansett hvor du er i praksis, hvor lenge praksisen varer, og hvilket nivå du er på i utdanningen. Fasene skal være en hjelp til å strukturere din læreprosess i praksisstudiet. Hver enkelt fase gjennomgås med tilhørende teori og eksempler. Boka er illustrert med eksempler og tegninger.

  Hvordan kan du anvende denne boka? Den kan studeres i sin helhet, men også brukes som et oppslagsverk underveis i en praksisperiode, for eksempel når du skriver målsetting eller refleksjonsbeskrivelser. I siste del kan du også lese om studieformer som både du og dine veiledere kan ha nytte av.

  Boka gir også et innblikk i veiledernes rolle og ansvar. Veiledning er nødvendig fordi veien kan være tung å gå. En veileder skal hjelpe deg til å finne den røde tråden.

  Boka er primært skrevet for sykepleierstudenter, praksisveiledere og lærere i høgskolen.

  Til toppen