Riktig svar på biokjemiske analyser (Ebok)

Praktisk veileder i analytisk kvalitetsovervåking for medisinske laboratorier

Forfatter:

Bjørn Johan Bolann og Arne Åsberg

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 139
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 3.3 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202678920
Kategori: Medisin og Helse- og sosialfag
Fag: Medisin
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Riktig svar på biokjemiske analyser

Kvalitetskontroll av biokjemiske analyser er et vanskelig felt, både teoretisk og praktisk. Riktig svar på biokjemiske analyser - Praktisk veileder i kvalitetskontroll for medisinske laboratorier gir en systematisk gjennomgang av grunnleggende prinsipper og prosedyrer med hovedvekt på intern kvalitetskontroll og bruk av statistiske kontrollregler. Boken knytter teori opp mot en praktisk og pragmatisk hverdag i laboratoriet. Innholdet spenner fra det elementære til problemstillinger hvor også de med gode forkunnskaper kan finne noe å bryne seg på.

Til toppen

Andre utgaver

Forfatter(e)

Bjørn Johan Bolann er professor emeritus i medisinsk biokjemi ved Universitetet i Bergen og pensjonert overlege ved Avdeling for medisinsk biokjemi og farmakologi, Haukeland universitetssjukehus. I over 20 år har han undervist bioingeniører, leger i spesialistutdanning i laboratoriefag og annet laboratoriepersonell i evaluering, kvalitetsovervåking og tolking av biokjemiske analyser.

Arne Åsberg er overlege ved Avdeling for medisinsk biokjemi ved St. Olavs hospital. Han har mange års erfaring med kvalitetskontroll i laboratoriemedisin og har publisert flere vitenskapelige artikler om kvalitetsmål, kvalitetsovervåking og tolking av prøvesvar.