Revolusjoner i revers (Heftet)

Essay om politikk, vold og fantasi

Serie: Cappelens upopulære skrifter 72

Forfatter:

David Graeber

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 181
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Revolutions in Reverse
Oversatt av: Holm-Hansen, Lars
Serie: Cappelens upopulære skrifter
Serienummer: 72
ISBN: 9788202578572
Kategori: Statsvitenskap , Sosiologi , Sosialantropologi , Samfunnsfag , Idéhistorie og Filosofi
Fag: Filosofi, Idéhistorie, Samfunnsfag, Sosialantropologi, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Revolusjoner i revers

I den nye rekken av Cappelens upopulære skrifter kommer Revolusjoner i revers av David Graeber som nr. 72.

I denne essaysamlingen utforsker David Graeber et bredt spekter av temaer, inkludert politisk strategi, global handel, gjeld, fantasi, vold, estetikk, fremmedgjøring og kreativitet. Essayene er skrevet i kjølvannet av anti-globaliseringsbevegelsen og opprøret som har oppstått på grunn av krigen mot terror.

Graebers viktigste teoretiske bidrag, som er like synlige i hans polemiske som i hans akademiske tekster, handler om verditeori i vid forstand: Hva er et verdifullt liv; hva er en verdifull sosial relasjon? Hvilke verdier går tapt når kapitalismen styrer både materiell produksjon og ideologien om hva verdi består i? Disse essayene viser hvordan antropologi, samfunnskritikk og aktivisme kan gå opp i en høyere enhet.

Revolusjoner i revers er oversatt av Lars Holm-Hansen, og med et forord av Thomas Hylland Eriksen.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

David Graeber (1961-2020) var en amerikansk antropolog og anarkist kjent for sin kritikk av neoliberal frimarkedsideologi. Hans mest kjente bok er trolig Debt: The first 5000 years fra 2011 men han har i Norge også fått mye oppmerksomhet for boka Bullshit Jobs: A Theory som ble utgitt i mai 2018. Graeber var professor i sosialantropologi ved London School of Economics, og tidligere ansatt ved Yale University (1998-2007) og Goldsmiths, University of London (2007-2013).

Thomas Hylland Eriksen er professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo og en aktiv samfunnsdebattant. Forfatterskapet hans omfatter en lang rekke fagbøker, lærebøker som essays.

Bøker i serien