Respekt for barns og unges NEI! (Heftet)

Forfatter:

Erik Sigsgaard

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Om børn og unges nei, farvel til lydighetskulturen
Oversatt av: Goveia, Ingvill Christina
ISBN: 9788202450656
Kategori: Barns utvikling, lek og læring og Pedagogikk og elevkunnskap
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Pedagogikk og elevkunnskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Respekt for barns og unges NEI!

De voksne kan ikke si ja til alt barna vil, men de kan anerkjenne barns og unges rett til egen vilje og rett til å si nei. Og det gjør stadig flere. Samtidig hører vi fra fagfolk, myndigheter og media: Still krav, sett grenser, vær konsekvent!

Boken Respekt for barns og unges NEI! er skrevet til voksne som har et ønske om å leve i et demokratisk samvær med barn og unge – i familien, i barnehagen, i grunnskolen eller i videregående – og som søker møtet fremfor konfrontasjonen. Med et nytt forhold mellom generasjonene – i familien, i fritiden og i barnehage og skole – kan vilje, mot, egenverd og fellesskap styrkes slik at kommende generasjoner blir bedre rustet til å løse de globale problemene de står overfor, enn vi som er voksne i dag.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Erik Sigsgaard (f. 1938) er pedagog, lektor, forsker, forfatter og foredragsholder. Han har spesielt vært opptatt av det gode barneliv i forhold til institusjonalisering. Hans to største forskningsprosjekter er Grænser eller ej (1991-1998) og Skældud (Sanktionsprojektet 1994-2002).