Relasjonskompetanse (Ebok)

Forfatter:

Louise Klinge

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.45 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Relationskompetence
Oversatt av: Goveia, Ingvill Christina
ISBN: 9788202727291
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning og Lærerutdanning
Fag: Lærerutdanning
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Relasjonskompetanse

Som ledere av klassefellesskap har lærere stor definisjonsmakt. De må bruke denne makten på en god måte og utøve relasjonskompetanse i praksis. Det er lærerens ansvar å skape god og trygg stemning i klasserommet, og alle elevene må føle at læreren er oppmerksom på dem.

Positive samspill i et klassefellesskap er likevel ikke bare en forutsetning for at elevene skal trives og lære mye i skolen, det påvirker også nerveforbindelsene i hjernen og dermed barnas muligheter senere i livet.

Louise Klinge forsker på hvordan lærere skaper relasjoner til sine elever som enten fremmer eller hemmer læring og utvikling. Hun har heldigvis møtt masse glade barn på skolene hun har besøkt, men også lagt merke til dem som er triste eller som ikke deltar i undervisningen. Hun vet nå mye om hvordan lærere kan handle for at alle barn skal kunne trives og utvikle seg faglig, sosialt og personlig.

Til toppen

Andre utgaver

Relasjonskompetanse
Bokmål Heftet 2021
Forfatter(e)

Louise Klinge er forsker og skolekonsulent i Danmark og har skrevet en ph.d.-avhandling om læreres relasjonskompetanse. Hun er også utdannet lærer og har arbeidet i grunnskolen.